Leskovački dan rukometa

LESKOVAC

Na gradskom trgu održan je Dan rukometa, svojevrsna promocija ovog sporta u organizaciji RK „Dubočica 54“. Građani Leskovca su imali prilike da vide mlade rukometaš koji su igrali utakmice na improvizovanom terenu. Andrija Atanasković, član Gradskog veća i kapiten Rukometnog kluba „Dubočica 54“ obratio se na konferenciji za medije i naglasio da sport i te kako utiče na pravilan rast i razvoj dece.

„Ono što je izuzetno važno je pravovremeno delovanje, što grad Leskovac i te tako čini ulaganjem u školski sport. Rukovodstvo grada Leskovca je ponosno na RK „Dubočicu“, koja je prvenstvo završila na petom mestu na tabeli, ponovivši najveći uspeh iz 1980. godine. Rukometni klub je jedinstven i po tome što nudi potpuno besplatnu školu i opremu za sve one koji žele da se bave ovim sportom. Naša osnovna želja i težnja je da grad Leskovac bude grad sporta i u tome nam mnogo pomažu rezultati kako u individualnom, tako i u kolektivnim sportovima. Oni su naši najbolji ambasadori i idoli ove dece. Ne mogu svi postati vrhunski sportisti, ali težimo ka tome da preuzmu sve ono pozitivno što sport donosi“.

Srbislav Nešić, predsednik RK „Dubočica 54“, kaže da je nekoliko razloga za okupljanje, a jedno od njih je uspešno završena sezona.

„Drugi povod je plasman selekcije do 14 godina na državno prvenstvo koje će se održati u Inđiji. Najveći razlog je da imamo želju da promovišemo sport uopšte, posebno rukomet, da zainteresujemo dečake i devojčice da krenu da se bave ovim sportom. Nimalo važan, a možda i najvažniji je da posle nemilih događaja koji su se desili u našoj zemlji, pokažemo da je sport pravac, put, kojim deca treba da teže. Da ne razmišljaju o oružju, igricama, internetu, već da svoje slobodno vreme više provode na sportskim terenima. Kao klub i grad im pružamo tu mogućnost.“

Mladim rukometašima, ali i deci koja su bila prisutna, deljene su majice i kape sa klupskim obeležjima.(kraj) IS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare