Leskovački Crveni krst poziva na dobrovoljno davanje krvi

LESKOVAC

 Leskovački odbor Crvenog krsta obaveštava javnost da su sve javne aktivnosti vezane za obeležavanje nedelje Crvenog krsta od 08. do 15. maja povodom Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, i svi planirani događaji tim povodom, otkazani zbog tragičnih događaja.

Našu zemlju su u kratkom roku pogodile dve velike tragedije sa gubikom velikog broja života, a posebna je velika tragedija što je među žrtvama veliki broj dece, odnosno što su većina poginulih i povređenih najmlađi i veoma mladih ljudi.

Crveni krst Leskovac izražava saučešće svim porodicama koje su izgubile svoje najbliže a svim povređenim želimo što brži oporavak.

Sada je od velikog značaja da i nakon događaja koji su nas sve potresli ostanemo solidarni i nastavimo sa dobrovoljnim davalaštvom krv.

Hvala svim sugrađanima koji iskazuju solidarnost i žele da daju krv. Očekujemo vas na akciji u četvrtak 14.11.2023. godine u kabinetu Crvenog krsta Leskovac u ulici Ratka Pavlovića br. 1. (zgrada „Stari ured“) u vremenu od 09 do 13 h. Podsećamo vas da krv mogu dati sve zdrave, punoletne osobe do 65. godina starosti koje ispunjavaju zdravstvene kriterijume. Molimo sve humane sugrađane da i ubuduće redovno dobrovoljno daju krv jer je izuzetno važno da zajedno održavamo kontinuirani priliv krvi do svih pacijenata kojima je potrebna transfuzija krvi” saopšteno je iz Crvenog krst iz Leskovca. (kraj) TD/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare