Leskovački crkveni ansambl “Branko” obeležio godišnjicu postojanja

LESKOVAC

Leskovački crkveni ansambl „Branko” obeležio je godinu dana postojanja nastupom u holu Leskovačkog kulturnog centra. Koncertu su prisustvovali episkop niški Arsenije, sveštenstvo i publika, čije interesovanje je bilo toliko da zbog epidemioloških mera mnogi nisu mogli da uđu u zgradu LKC-a. Publici su se predstavili i Leskovačko crkveno pevačko društvo “Branko”, Dečji hor “Branko”, a obratio se arhijerejski namesnik Dalibor Stefanović rekavši da je Leskovac grad koji ima dugu i bogatu tradiciju.

„Posebno mi je drago što se u njemu neguju i promovišu prave vrednosti. Leskovac je iznedrio brojne umetnike, naročito u oblasti muzike. Uz crkveni hor Branko, imamo podmladak a sada i muzički ansambl. i dan pred nastup, dok su se pripremali, bilo mi je puno srce što se to dešava u nas.”

U ime lokalne samouprave grada Leskovca obratila se Nataša Jovanović, sekretarica Gradskog veća, koja je naglasiča da ova tri ansambla, koja neguju duhovnu i svetovnu muziku, svojim nastupima čuvaju tradiciju i kulturu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare