Leskovačke pijace ponovo rade al od sutra

LESKOVAC

Odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije grada Leskovca preporučeno je JP „Pijaca“ da otpočne sa radom 22. aprila 2020. godine, tako da će građani moći da se snabdevaju svežom robom na pijaci broj 1 u ulici Južnomoravskih brigada, pijaci broj 2 u ulici Kralja Petra Prvog bb, pijaci broj 3 u ulici Nikole Skobaljića bb, kvantaškoj pijaci u Donjem Bunibrodu i pijaci broj 7 u naselju „Dubočica“. Gradonačelnik Leskovca i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije grada Leskovca Goran Cvetanović rekao je da su se tokom prethodne noći i celog jutra vršile dezinfekcije objekata JP „Pijaca“ pa se očekuje da će navedene pijace krenuti sa radom u toku sutrašnjeg dana.

„Ja sam rano jutros obišao neke od pijaca, u stalnom sam kontaktu sa direktorom ovog preduzeća koji će se ozbiljno pozabaviti preporučenim merama zaštite i prevencije i poštovanjem istih. Ovaj period je bio idealan za poboljšanje postojećih sanitarnih uslova pijaca zato što je ova pauza u radu važila za prodavce i kupce, ali ne i za zaposlene.“

JP „Pijaca“ dužno je da zaposlenima i korisnicima usluga (zakupcima tezgi i kupcima) omoguće primenu svih preventivnih mera (držanje socijalne distance, dezinfekciju i upotrebu zaštitnih sredstava), i da donesu poseban plan primene mera. Mere koje su donete odnose se i na to da na pijacama moraju biti odvojeni ulazi i izlazi, da svi kupci i prodavci imaju obavezu da nose zaštitne maske i rukavice. Pijace će se dezinfikovati dva puta dnevno na početku i na kraju radnog vremena, dok će se na ulazu u pijace postaviti dezinfekcione barijere, a pri ulasku u pijacu dezinfikovaće se i vozila. Na pijaci će biti postavljeni rezervoari sa dezinfekcionim sredstvima.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije redovno će kontrolisati sprovođenje naloženih mera JP „Pijaca“ i redovno o tome izveštavati Gradski štab za vanredne situacije grada Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Nakupac
Nakupac
4 godine pre

Ugasili smo ga ako Odeljenje za inspekcijske poslove i Komunalna polica kontrolišu. Bolje da su ostale zatvorene, ovako …