Leskovačka “Toplana” opet ima gubitak iako je zima bila blaga a oni isključivali grejanje već oko 11 sati pre podne

LESKOVAC

Andrija Atanasković, šef Odeljenja za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu, obrazlažući na poslendjoj održanoj sednici Gradskog veća tromesečni izveštaj za prvi kvartal o praćenju rada javnih i javno-komunalnih preduzeća kroz analizu rada i mišljenja za period 1.1.2024.-31.3.2024. godine, rekao da je kroz analizu rada utvrđeno da su sva javna i javno-komunalna preduzeća svoje poverene delatnosti obavljala kontinuirano i bez prekida.

„Treba istaći itekako kvalitetan rad „Vodovoda“, „Komunalca“ i „Doma“, koji su poslovali pozitivno u prvom kvartalu, s tim što je jedna od mana JP „Dom“ mali broj inesticija u rekonstrukciju lokala koji predstavljaju bitan izvor prihoda za ovo preduzeće.

JP „Toplana“ je poslovalo sa gubitkom koji je i očekivan za ovaj period, ali je taj gubitak tri puta manji manji od predviđenog, koji je trebalo da iznosi 96,6 miliona. JKP „Grdelica“ i „Autobuska stanica“ poslovalse su sa gubitkom u ovom kvartalu, ali očekujemo poboljšanje, pogotovu kod JKP „Grdelica“ u narednom periodu.

JP „Pijaca“ je zabeležila gubitak od 17,7 miliona dinara, koji će preći u pozitivu tokom letnjih perioda, dok se dugovanja iz prethodnih perioda polako smanjuju i iznose 45.789.000 dinara.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare