Leskovačka Opšta bolnica u Londonu proglašena za najbolju u regionu

LESKOVAC

 

Evropska poslovna asocijacija, Odbor internacionalnog komiteta „Sokrat“, na forumu „Dostignuća instituta i direktora“ održanom u Londonu  početkom prošle nedelje, dodelila je Opštoj bolnici Leskovac priznanje za najbolju bolnicu u regionu, do je direktor bolnice Nebojša Dimitrijević nagrađen kao najbolji menadžer u oblasti zdravstva, rečeneo je na današnjoj konferenciji za novinare.

Na ovaj način leskovačka Opšta bolnica stala je rame uz rame sa poznatim privatnim zdravstvenim centrima u svetu, koji raspolažu kudikamo većim finanisijskim sredstvima i mogućnostima da pruže kvalitetnu zdravstvenu uslugu.

“Ova nagrada najbolja je potvrda konstantnog ulaganja u podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite, kome smo proteklih godina težili”, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na svečanosti koja je ovim povodom priređena u Opštoj bolnici Leskovac.

On je rekao da je dosta uradjeno u bolnici u protekle tri  godine ali i da se očekuje nabaka magnetne rezonance, što će biti od ogromne koristi za pacijente, zbog velikih lista čekanja.

“Čestitam svim lekarima i upošljenicima bolnice, koji čine da se ona godinama nalazi u samom vrhu zdravstvenih ustanova u Srbiji. Posebne čestitke upućujem rukovodstvu i direktoru Nebojši Dimitrijeviću, koji je doprineo da bolnica nema dugovanja i da posluje pozitivno. Njegove organizacione sposobnosti prepoznalo je i Ministarstvo zdravlja, koje ga je pre nekoliko meseci postavilo za koordinatora Zdravtsenog centra u Vranju, rekao je Cvetanović i izrazio uverenje da će se nadalje postizati rezultati na unapređenju kvaliteta zdravstvenih usluga, uz svesrdnu podršku Ministarstva zdravlja, ali i lokalne samouprave.

“Trud i upornost koji svi ulažemo da se usluge koje naša bolnica pruža pacijentima podignu na najviši nivo prepoznati su od strane Evropske poslovne asocijacije i komiteta „Sokrat“, što predstavlja veliku čast za našu ustanovu. Ne postoje reči kojima mogu opisati ponos i čast što sam bio u prilici da prisustvujem Forumu dostignuća u Londonu, sa mnogim uspešnim ljudima iz Istočne Evrope, dela Azije, Afrike, Bliskog Istoka kao i iz Južne Amerike. To što je naša bolnica uvrštena u jednu od najboljih regionalnih zdravstvenih ustanova i što smo stali rame uz rame sa bolnicama svetskog nivoa, kao i sa bolnicama koje uz vrlo teške uslove postižu dobre rezultate, daje nam još veći podsticaj da nastavimo putem kojim smo krenuli i da svi zajedno ostvarujemo još bolje rezultate, rekao je direktor Opšte Bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević i zahvalio se gradu Leskovcu i gradonačelniku zbog podrške i razumevanja.

Sertifikat,  koji je dobila Opšta bolnica u Londonu obavezuje  da usluge ove zdravstvene ustanove u narednih pet godina budu bolje, ili bar na istom nivou, rečeno je danas.

Isto priznanje u Londonu dobila je još jedna zdravstvena ustanova iz Srbije, banjsko lečilište u Vrnjačkoj Banji, u kategiriji banjskih lečilišta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare