Leskovac: Politička ljubav i plaćanje advokatskih kancelarija

LESKOVAC

Bivši direktor Gradske autobuske stanice (GAS) Gojko Veličković, koji je bio predsednik opštine Leskovac u nekoliko mandata I , izmedju ostalog, pomoćnik gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, ovako je za JUGpress komentarisao press konferenciju na kojoj je najavljena privatizacija GAS-a a Cvetanović potpisao I krivičnu prijavu protiv njega .

“  Mi imamo gradonačalnika koji je vrstan  intelektualac I blistavi um  našeg grada. On  je taj koji vodi računa I o advokatima , advokatskim tarifama I o svemu.

On je čovek koji svoju intelektualnu sposobnost u ovom gradu dokazuje, I tad je njegova intelektualna kreativnost najveća, kada potpisuje krivične  prijava pred kamerama.

Čovek je koji mnogo vodi računa o ljudim I o gradu I to je, svakako, njegov doprinos ukupnoj stabilizaciji ekonomskih prilika”, rekao je Veličković.

On nije hteo da govorio o  saznanjima JUGpressa da plaćanje advokatskih usluga nije bio samo njegov poslovni potez već da je to u GAS-u radio i njegov predhodnik.

Prema arhivi JUGpressa advokatske usluge je plaćao I direktor GAS-a  Miroslav Kostić, nekadašnji kadar Ujedinjenig regona Srbije koji je smenjen a na njegovo mesto postavljen Gojko Veličković.

Prema našoj arhivi, Kostić je u 2012. godine sa računa GAS-a platio advokatskim kancelarijama oko pola miliona dinara, naredne 2013. godine oko dva miliona a 2014. godine oko 1,5 miliona dinara.

 

Još neki direktori nemaju problem da angažuju advokatske kancelarije , iako u javnim preduzećima, ustanovama I agencijama već rade diplomirani pravnici.

Advokatsku kancelariju “Petrušić” angažovao je I doskorašni direktor Agencije za lokalni ekonomski razvoj (ALER) Bojan Tojaga u sudskom procesu u kome je one optužen  za vršenje mobinga nad zaposlenom iako su u ALERU radila dvojica pravnika.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sasa M.
Sasa M.
6 godine pre

Da čisto razjasnimo stvari. Diplomirani pravnici ne mogu da zastupaju preduzeće na sudu ukoliko nemaju pravosudni ispit jer je to propisano Zakonom o parničnom postupku. Pravnici u firmama nisu motivisani za polaganje pravosudnog ispita jer da ih neko natera otići će u advokate kad polože pravosudni i dovoljno im je da nađu tri četri budale koje će da zastupaju da zarade svoju platu u bilo kom preduzeću radeći pola sata mesečno.

Advokat
Advokat
6 godine pre
Odgovori  Sasa M.

Zato i nije jasno zbog cega se u javna preduzeca guraju partijski ljudi koji nemaju pravosudni, pa posle zabranjuju da se angazuje advokat?

Mile
Mile
6 godine pre

Očigledno je da gradonačelnik pokušava da satera Gojka Veličkovića u poziciju da ne može politički da deluje sada kada je u penziji i kada mu nište ne može, osim da mu preti tužbama koje će svakako da padnu na sudu. Po gradu se uveliko priča kako će Gojko da osnuje novu partiju i da je on jedini sposoban da pokrene političku snagu u gradu koja će moći da dovede do promene nesposobne SNS-ovske vlasti. Svi Gojkovi “preletači” u SNS i jedino njemu verni saradnici vratiće mu se i biće njegova udarna pesnica. Gojko je vođa nove opozicije u našem gradu i treba ga podržati!