Leskovac najzad dobio Savet za bezbednost grada

LESKOVAC

U sali Gradskog veća održana je konstitutivna sednica Saveta za bezbednost grada Leskovca. Sednici je predsedavao Zoran Branković, član Gradskog veća i predsednik Saveta. Članovi Saveta su izabrani na period od četiri godine.

Formirana je i radna grupa od sedam članova, čiji će zadatak biti prikupljanje informacija od nadležnih organa i organizacija po pitanju bezbednosti na teritoriji grada, identifikovanje stavova i ključnih problema građana, utvrđivanje prioriteta po pitanju bezbednosti u oblastima bezbednosne zaštite lica i imovine, maloletničke delinkvencije, javnog reda, komunalnog reda, sprečavanja diskriminacije, zaštite životne sredine i bezbednosti saobraćaja, i sačinjavanje predloga Analize stanja bezbednosti na teritoriji grada. Analiza stanja bezbednosti na teritoriji grada Leskovca daće adekvatnu podlogu za izradu Strategije koja će doprineti poboljšanju ili zadržavanju bezbednosti na adekvatnom nivou, kao i za izradu Akcionog plana primene Strategije, što su ujedno i naredni koraci u radu Saveta za bezbednost grada Leskovca, rečeno je na zvaničnom sajtu Grada Leskovca.

Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress je jako drago što su naša nedavna pitanja na temu Saveta za bezbednost grada urodila plodom, što pokazuje i ova konstitutivna sednica. (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare