Leskovac je četvrti u Srbiji po broju obolelih, gradonačelnik komenatriše ovako

LESKOVAC
Na pitanje novinara JUGpressa kako on gleda na činjenicu da je Leskovac na četvrtom mestu po broju obolelih u Srbiji , grdaonačelnik Goran Cvetanović je odgovorio ovako:

CVETANOVIĆ: 188 osoba zaraženo, od toga smo imali nekoliko smrtnih slučajeva. To se gleda na broj od 100.000 stanovnika, pošto mi tu brojku imamo, imamo 150.000 stanovnika. Pri tome, ono što smo videli, čak i ljudi koje vi poznajete, gospodin (Dragoljub, prim JUGpress) Živković se vratio, Bata Anđelković koji je bio u zaista teškom stanju, i gde ja lično nisam bio veliki optimista, je izašao iz Kliničkog centra, za sada u ovom trenutku nemamo ni jednog suspektnog da može nešto ozbiljnije da se desi, mada se to nikad ne zna… Ja mislim da su uslovi za lečenje odlični, data im je kompletna zdravstvena nega i pažnja i mislim da i mi sami, a i ja vidim mnoge novinare koji su ovde prisutni i srećem ih po gradu bez zaštitne maske, bez ikakvih bezbedonosnih stvari, a tu smo svaki dan da pričamo o tome, a onda možete da pojmite druge ljude koji nisu baš toliko upućeni, da tu socijalnu distancu ne drže na najbolji mogući način.

Grad Leskovac je peti grad po veličini, kao što vidite u Jablaničkom okrugu  je Vlasotince malo više eksponirano, što je i logično, jer su najveće mesto posle Leskovca, i kao što vidite, uvek je pitanje vremena kada će sa većeg mesta da krene na malo veće mesto. To je proces i ako imamo 188 zaraženih na onakvu komunikaciju, dinamiku, ponašanje po bankama, mislim da se odlično držimo”, smatra Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
goca petkovic
goca petkovic
3 godine pre

Gradonacelnik bez da mu je neprijatno, ce pokusati da ubedi narod cak iako su zarazeni virusom da to nije istina.

Nada
Nada
3 godine pre

Tesko da Leskovac ima 150.000 stanovnika! Pa kad ne postujemo pravila sto ne zatrazi od Belogradjani da nam ne ukidaju mere! Nego ajd prvi da budes u ….