Leskovac: Dogovorena vladajuća koalicija

LESKOVAC
U novom sazivu Skupštine grada koalicija oko SNS-a imaće 54 odobornička mandata, od ukupno 75. Naime, u novoj koaliciji biće stranke koje su učestvovale na lokalnim izborima u koaliciji sa SNS-om na listi „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, SDPS, PUPS, Aktivna Srbija i Srpska narodna partija, a koalicioni partneri SNS-a biće i SPS, Nova Srbija, kao i Romska stranka Jedinstvo. Nova u koaliciji je romska stranka Jedinstvo, zato što je SNS u 36 izbornih jedinica u gradu izgubila samo u izbornoj jedinici gde je kandidat bio Nebojša Ajvazović, što mi uvažavamo i poštujemo, objasnio je predsednik GrO SNS i kandidat za gradonačelnika Leskovca Goran Cvetanović na konferenciji za novinare.
Na sednci Skupštine 6. juna biće izabrani gradonačelnik, zamenik gradonačelnika, predsednik Skupštine, zamenik predsednika, kao i članovi Gradskog veća.
Prema postignutom dogovoru u vladajućoj koaliciji, mesto gradonačelnika i zamenika gradonačelnika pripašće SNS-u, kanditati su Goran Cvetanović i Dragan Jovanović. Mesto predsednika Skupštine dobija SPS, a predlog ove stranke biće Aleksandar Đurović, dok mesto potredsednika Skupštine pripada PUPS-u, gde će se, kao i u ranijem sazivu, naći Milun Dinić.
Šef odborničke grupe SNS-a biće Predrag Ivanović, specijalista hirurgije, a zamenik Bratislav Anđelković, slikar iz Vučja. Šef odborničke grupe SPS-a biće Dragan Savić.
Što se sastava Gradskog veća tiče, Cvetanović je rekao da dogovor još nije postignut, ali se za sada izvesno zna da će od dosadašnjih članova u Gradskom veću ponovo sedeti Božidar Vučković, jedan kandidat PUPS-a, Bratislav Zdravković kao predstavnik Udruženja penzionera, Srećko Stamenković isped SNS-a, ispred Nove Srbije Oliver Antanasijević, dva preduzetnika, Jovana Ilić ispred SDPS-a i Nebojša Kocić ispred SPS-a. O direktorskim funkcijama u javnim preduzećima i ustanovima za sada nije bilo reči i dogovora, rekao je Cvetanović.
U periodu posle izbora razgovarali smo sa predstavnicima političkih partija i složili se da lični interesi ne smeju biti ispred opštih, rekao je Cvetanović i dodao:
-Gradskom odboru Srpske napredne strane potrebi su timski igrači, ljudi koji neće praviti nikakve kalkulacije, već koji su spremni da vredno rade za bolji život građana Leskovca.
Kada je reč o izvornim rezultatima na lokalnom nivou, koalicija oko SNS-a osvojila je 52.000.246 glasova, ili 72 procenata. Ukoliko se odbiju glasovi koji nisu validni, 80 posto građana koji su glasali podržava ovu koaliciju, a ostalo partije koje su prošle cenzus, Jednisvena Srbija, SRS, DS i SDPS osvojiili su 21.000 glasova. Budući da je censuz iznosio 4.046 glasova, DS je prag censuza prešla sa samo 337 glasa, a SRS za 12 glasova.
Cvetanović je podsetio da je 2012. godine SNS osvojio 16.927 glasova, a sada 35.267, što je duplo više. Istovremeno, DS je dobio pet puta manje glasova u odnosu na 2012. godinu.
-Naš cilj je da svaki čoovek, bez obzira na svoju političku orijentaciju, novu lokalnu vlast doživljava kao svoju, zbog toga ćemo se truditi da se borimo za sve naše sugrađane. SNS nije zatvorena za novu ljude, već je otovrena za sve koji žele da nastave borbu za bolju Srbiju i za napredniji Leskovac, rekao je Cvetanović, i pobrojao šta sve novu vladajuću koalicuju očekuje u narednom periodu, o čemu će opširniji ekspoze podneti na prvoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada 6. juna, kao kandidat za gradonačelnika koalicije koja ima najveći broj odborničkih mandata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare