Leskovac dobio pare za pošumljavanje

LESKOVAC

Grad Leskovac, konkurisao je I dobio nešto više od 747 hiljada dinara iz Zelenog fonda Republike Srbije za pošumljavanje, nabavku sadnica I izvodjenje radova koji predhode pošumljavanju zemljišta autohtonim vrstama drveća I žbunja.

U cilju povećanja pošumlje nosti teritorije Republike Srbije, Ministarstvo za zažtitu životne sredine, ove godin e opredelilo je 41 milion dinara.   Navedena sredstva dodeljuju se za nabavku sadnica I iz vodjenje radova na pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća I žbunja, na parcelama u svojini  gradova I opština I to:

za pošumljavanje degradiranih površina  ili površina za koje postoji opasnost od degradacije, pošumljavanje  cilju stvaranja vetrozaštitnih pojaseva, pošumljavanje gradskih šuma I javnih površina, odnosno za ostale vidove pošumljavanja u cilju zaštite životne sredine.

Na prvi konkurs, raspisan u aprilu, javile su se 23 lokalne samouprave, ali je komisija  kao ispravne, blagovremene i jasne, usvojila prijave samo gradova Pančevo, Kikinda i Šabac i opština Bela Palanka i Vrnjačka Banja, kojima je, juna dodelila nešto više od 18 miliona dinara.

Za preostala sredstva od blizu 23 miliona dinara, raspisan je novi konkurs. U drugoj tranši, podržana su četiri grada i dve opštine, medju kojima i Leskovac sa 747.146 dinara. Ukupno je raspodeljeno sedam miliona 86o hiljada, a preostalih 15 miliona, verovatno će čekati novi javni poziv.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare