Leskovac dobio Avantura park za 7,6 miliona

LESKOVAC

U okviru SRC „Dubočica“ otvoren je Avantura park, svojevrsna atrakcija među omladinom i ljubiteljima sporta i rekreacije. Posetioci će imati priliku da se u terminu od 10-18 časova zabave i rekreiraju u prisustvu troje radnika SRC-a koji su prošli kroz specijalizovanu obuku za pomaganje korisnicima na stazi sa preprekama i zip-lajnom. U izgradnju i instalaciju Avantura parka je uloženo oko sedam miliona dinara koje je izdvojilo Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku preko projekta „Radimo za bolju budućnost dece“.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović se nada da će ovaj objekat na otvorenom doprineti popularizaciji rekreacije na otvorenom, ali i sportskog duha i zdravih navika među najmlađima. „Zato ja predložem da se do kraja tekuće godine ulaz u Avantura park ne naplaćuje. Mi kao odgovorna lokalna samouprava nastojimo da našoj deci ponudimo širok spektar mogućnosti i usmerimo ih ka zdravim životnim navikama i pravim vrednostima. Želimo da decu i mlade sklonimo sa ulica, udaljimo od tehnike, približimo prirodi, sportskom duhu i zdravom životu, a odrasle vratimo u detinjstvo na mestu gde će moći da se oslobode stresa, kroz zabavu sa najmilijima daleko od vreve urbane sredine.“

Aleksandar Đurović, predsednik skupštine Grada Leskovca govorio je o načinu na koji će biti onemogućeno uništavanje Avantura parka od mogućih huligana.

„SRC „Dubočica“ ima svoje obezbeđenje 234 sata dnevno. Ti ljudi će motriti i na ovaj deo sportskog centra, tako da sam uveren da neće biti problema. Jedino će morati da obilaze i ovaj deo koji je stotinak metara udaljen od SRC-a, ali to ionako rade kad obilaze sam centar…“

Demonstraciju pravilnog korišćenja opreme, sprava i prepreka prikazao je Andrija Atanacković, pomoćnik gradonačelnika. On je i istakao da je uživao u ovoj aktivnosti, ali i dodao da je pored volje, potrebno biti fizički spreman, vispren i spretan.

„Sve vreme osećao bezbedno, a to je i zasluga obučenog lica.“

U planu je i dogradnja u toku sledeće godine, da se postavi stena za penjanje, kao i da se čitav prostor ispuni namenama za decu.

„Što se bezbednosti korisnika Avantura parka tiče, svi moraju da imaju bezbedonosne i sigurnosne pojaseve, kao i da slušaju savete ovlašćenih radnika“ rekao je gradonačelnik Cvetanović i dodao da će se cena ulaznice formirati odlukom Upravnog i Nadzornog odbora SRC „Dubočica“.

„Već postoji nekoliko Avantura parkova u raznim turističkim centrima. Cena kod nas će biti prilagođena potrebama i mogućnostima građana, ali i da imamo određen finansijski efekat.“

Na pitanje novinara JUGpressa da li postoji odredba o naplaćivanju ulaza u ugovoru o donaciji jer je taj novac, zapravo, namenjen merama za povećanje nataliteta, Cvetanović je rekao da ne postoji i ponovio da će korišćenje ovog parka biti besplatno do kraja godine.

na pitanje šta je tačno urađeno za 7,6 miliona dinara rekao je “ovo što vidite”.

4
Ostavite komentar

avatar
4 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
4 Autor komentara
anonimusMareSandraГоран Ракић Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
anonimus
Gost
anonimus

Imam 20 godina, da li je ovaj park namenjen i za odrasle ili samo za manju decu?

Mare
Gost
Mare

Ajde Meci veškaj se sad.
Nećete se vi leba najesti od tog parka!

Sandra
Gost
Sandra

Ima li te Boze? Jedino se u tebe uzdam. Natalitet=park=7miliona. Boze dragi…..

Горан Ракић
Gost
Горан Ракић

То се прави за милион динара укупно,не рачунајући да се парцела купује.И опет да остане,од тих пара,зарада за све који су учествовали у послу.А овако,сва та разлика од око шест и по милиона је некима отишла у џепове.

Проститутки Бишкека