Leskovac dobio Avantura park za 7,6 miliona

LESKOVAC

U okviru SRC „Dubočica“ otvoren je Avantura park, svojevrsna atrakcija među omladinom i ljubiteljima sporta i rekreacije. Posetioci će imati priliku da se u terminu od 10-18 časova zabave i rekreiraju u prisustvu troje radnika SRC-a koji su prošli kroz specijalizovanu obuku za pomaganje korisnicima na stazi sa preprekama i zip-lajnom. U izgradnju i instalaciju Avantura parka je uloženo oko sedam miliona dinara koje je izdvojilo Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku preko projekta „Radimo za bolju budućnost dece“.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović se nada da će ovaj objekat na otvorenom doprineti popularizaciji rekreacije na otvorenom, ali i sportskog duha i zdravih navika među najmlađima. „Zato ja predložem da se do kraja tekuće godine ulaz u Avantura park ne naplaćuje. Mi kao odgovorna lokalna samouprava nastojimo da našoj deci ponudimo širok spektar mogućnosti i usmerimo ih ka zdravim životnim navikama i pravim vrednostima. Želimo da decu i mlade sklonimo sa ulica, udaljimo od tehnike, približimo prirodi, sportskom duhu i zdravom životu, a odrasle vratimo u detinjstvo na mestu gde će moći da se oslobode stresa, kroz zabavu sa najmilijima daleko od vreve urbane sredine.“

Aleksandar Đurović, predsednik skupštine Grada Leskovca govorio je o načinu na koji će biti onemogućeno uništavanje Avantura parka od mogućih huligana.

„SRC „Dubočica“ ima svoje obezbeđenje 234 sata dnevno. Ti ljudi će motriti i na ovaj deo sportskog centra, tako da sam uveren da neće biti problema. Jedino će morati da obilaze i ovaj deo koji je stotinak metara udaljen od SRC-a, ali to ionako rade kad obilaze sam centar…“

Demonstraciju pravilnog korišćenja opreme, sprava i prepreka prikazao je Andrija Atanacković, pomoćnik gradonačelnika. On je i istakao da je uživao u ovoj aktivnosti, ali i dodao da je pored volje, potrebno biti fizički spreman, vispren i spretan.

„Sve vreme osećao bezbedno, a to je i zasluga obučenog lica.“

U planu je i dogradnja u toku sledeće godine, da se postavi stena za penjanje, kao i da se čitav prostor ispuni namenama za decu.

„Što se bezbednosti korisnika Avantura parka tiče, svi moraju da imaju bezbedonosne i sigurnosne pojaseve, kao i da slušaju savete ovlašćenih radnika“ rekao je gradonačelnik Cvetanović i dodao da će se cena ulaznice formirati odlukom Upravnog i Nadzornog odbora SRC „Dubočica“.

„Već postoji nekoliko Avantura parkova u raznim turističkim centrima. Cena kod nas će biti prilagođena potrebama i mogućnostima građana, ali i da imamo određen finansijski efekat.“

Na pitanje novinara JUGpressa da li postoji odredba o naplaćivanju ulaza u ugovoru o donaciji jer je taj novac, zapravo, namenjen merama za povećanje nataliteta, Cvetanović je rekao da ne postoji i ponovio da će korišćenje ovog parka biti besplatno do kraja godine.

na pitanje šta je tačno urađeno za 7,6 miliona dinara rekao je “ovo što vidite”.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
anonimus
anonimus
4 godine pre

Imam 20 godina, da li je ovaj park namenjen i za odrasle ili samo za manju decu?

Mare
Mare
4 godine pre

Ajde Meci veškaj se sad.
Nećete se vi leba najesti od tog parka!

Sandra
Sandra
4 godine pre

Ima li te Boze? Jedino se u tebe uzdam. Natalitet=park=7miliona. Boze dragi…..

Горан Ракић
Горан Ракић
4 godine pre

То се прави за милион динара укупно,не рачунајући да се парцела купује.И опет да остане,од тих пара,зарада за све који су учествовали у послу.А овако,сва та разлика од око шест и по милиона је некима отишла у џепове.