Lekari proslavili svoju slavu Svete vrače Kozmu i Damjana

LESKOVAC

Činom rezanja slavskog kolača u Sali Doma zdravlja Leskovac proslavljena je lekarska slava, Sveti vrači – Kozma i Damjan. Sveštenik Slaviša Stanojević poželeo je svim okupljenima puno zdravlja, kako njima, tako i njihovim pacijentima, podsetivši i na teško vreme sa kovidom, kada nije bilo moguće okupljanje u većem broju.

„Mi ni tada, u tim zlim danima, nismo prekidali krsnu slavu, već smo je dostojno i dostojanstveno proslavili. Inače, znamo da su sveti lekari braća i po telu, i o duhu. Otac im je bio neznabožac, nije verovao u Boga, ali im je majka zato bila posvećena hrišćanka. Ona ih je u tom duhu pobožnosti i hrišćanstva i vaspitavala. Izučili su velike lekarske škole tog vremena i ne samo što su imali veliko medicinsko znanje, nego su ljude lečili i verom u Boga. Bili su i čudotvorci i brojne pacijente iscelili, a njihova dela su govorila o veri.“

Suzana MItić, predajući domaćinstvo slave Suzani Milutinović, uputila je poruku o neophodnosti većeg međusobnog uvažavanja.

„Problem jednog od nas treba da bude problem svih nas, da se podržavamo i štitimo. Imamo čast, privilegiju i misiju da lečimo ljude i pomažemo bolesnima, a to je ozbiljan zadatak.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Potop
Potop
1 godina pre

Žene u prvom planu.Forsiranje feminizma,a zdravstvo u rasulu(kao i cela država).Oni slave dok ja čekam tri meseca rezultate kao onkološki bolesnik.Sve je ispolitizovano,a nerad i javašluk na svakom koraku.Udbaška država kojoj se ako nastavi ovako ne piše dobro jer su pametni već otišli.