Lekari Kliničkog centra Niš posetili Zdravstveni centar u Vranju

VRANJE

Direktor Klinike za digestivnu hirurgiju, doktor Goran Stanojević i direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju niškog Kliničkog centra, doktor Radmilo Janković posetili su vranjski Zdravstveni centar. Oni su sa direktorkom centra dr Ljiljanom Antić obišli novi Hirurški blok i razmotrili mogućnosti i opcije u kom pravcu bi mogla da se odvija dalja saradnja.

Dr Stanojević je izjavio da su i do sada imali različite oblike saradnje.

„Sada sa novim kapacitetima, novim operacionim salama, otvaraju se nove mogućnosti za, pre svega, stručnu saradnju u korist pacijenta. Razlika je samo u kapacitetima, inače sistem, organizacije, način funkcionisanja je vrlo sličan. Država se potrudila da izgradi ovaj objekat, ovo treba našim pacijentima i na ovaj način postavljaju se novi standardi u sistemu zdravstvene zaštite u Srbiji“, rekao je  direktor Klinike za digestivnu hirurgiju Kliničkog centra Niš, dr Stanojević.

„Prostor je jako dobro organizovan sa modernom opremom. Ono što Zdravstveni centar i Vranje dobijaju, a što je moja uloga danas, je jedinstvena jedinica intenzivnog lečenja u kojoj će raditi anesteziolozi koji su čitavu svoju edukaciju i čitav svoj radni vek usmerili ka tome, naravno u konsultaciji sa hirurzima različitih specijalnosti. Prostor je izvanredan, ima dosta kapaciteta i moderne opreme koja omogućava bezbedno lečenje i najtežih pacijenata – naglasio je je dr Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Niš.

„Saradnja će biti usmerena na edukaciju, razmenu iskustava i organizacionu strategiju, a to je i najvažniji deo ove saradnje“, rekla je dr Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra Vranje.

Ona je dodala da će profesori i doktori niškog Kliničkog centra dolaziti kao profesori konsultanti u Zdravstveni centar Vranje gde će prenositi svoje znanje na zaposlene.

Nakon obilaska Hirurškog bloka, održan je kolegijum sa hirurzima različitih specijalnosti i specijalistima anestelozima gde je razmatrana organizaciona strategija i sistem funkcionisanja operacionog dela Hirurškog bloka i jedinice intenzivnog lečenja.

Doktori Stanojević i Janković su izrazili zadovoljstvo sa načinom na koji je, u početku nakon otvaranja Hirurškog bloka, organizovan rad i raspored pacijenata kao i sa funkcionisanjem u jedinici intenzivnog lečenja u operacionom bloku, koju Vranje sada po prvi put ima.

Vranjski Zdravstveni centar i Klinički centar Niš potpisali su Sporazum o saradnji, 28. januara, mesec dana nakon što je otvoren novi Hiruški blok u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare