Lekar Hitne pomoći uhapšen

VRANJE

Portparol Policijske uprave Vranje Dragan Stamenković  rekao je danas za JUGpress da je lekaru vranjske Hitne pomoći odredjeno zadržavanje od 48 sati zbog krivičnog dela nepružanja pomoći pacijentu.

On nije mogao da kaže koliko je tačno promila alkohola u krvi imao ovaj lekar kada je u noći izmedju petka I subote  otišao sa dežurnom ekipom  u kuću pacijentkinje, koja je kasnije preminula, a po pozivu njenje porodice jer joj je bilo lose.

Koordinator Zdravstvenog centra u Vranju, inače direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević rekao je za JUGpress da je lekar bio pijan I da je on još pre mesec dana predlagao smene na pojedinim odeljenjima vranske bolnice ali da je aktuelni direktor  Dragan Veličković hteo da im da “još jednu šansu”.

“ Načelnica Hitne pomoći  i načelnik ginekologije u Vranju su ponudili ostavke još pre mesec dana ali direktor nije hteo da ih prihvatio. Ja sam mu predložio da ih odmah smeni”, rekao je Dimitrijević.

U vranjskoj bolnici se u poslendje vreme desilo vise smrtnih slučajeva zbog kojih pacijenti I javnost optužuju lekare I zdarvstveno osoblje a u nekim slučajevima je pokrenuta I policijska istraga.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare