Led rasveta za 800 školskih tabli u 54 niške škole

NIŠ

Srpsko-izraelski biznis klub uz podršku Kluba privrednika Naissus i kompanije Fluoelektro doo Niš  dodelio je ugovore za  led rasvetu za 800 školskih tabli i isto toliko učionica, odnonso za 54  osnovne i srednje škole u Nišu. Svečanom  skupu kada su uručeni ugovori o donaciji  u Naučno tehnološkom parku, prisustvovali su ambasador Izraela  Jahel Vilan, ministar prosvete Branko Ružić, predsednik Skupštine grada Niša dr Boban Džunić,  načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović, načelnik Školske uprave Predrag Nešović, predsednici opština, predstavnici Srpsko-izraelskog biznis kluba, Kluba privrednika Naissus, direktori svih osnovnih i srednjih škola, privrednici.

                   Jedan od ciljeva donacije jeste unapređenje uslova rada u niškim školama, kao i podizanje svesti o povećanju energetske efikasnosti.

                    „U poslednjih godinu dana imali smo nekoliko značajnih događaja i obeležavanja donacija od strane Srpsko izraelskog poslovog kluba kao i Srpsko izraelskog kluba prijateljstva a sama ambasada Izraela imala je ove godine značajan projekat saradnje sa Ministarstvom prosvete. Glavni zadatak nas diplomata je da svojim aktivnostima i svojim delovanjem utičemo i poboljšamo standard i život građana tako da je i današnja donacija primer toga jer unapređuje nastavnu aktivnost u 54 škole u Nišu“, kazao je ambasador Izraela  Jahel Vilan.

                   Prema rečima ministra prosvete Branka Ružića Ministarstvo je svih ovih godina daje jaku podršku svim ovakvim donatorskim incijativama društveno odgovornih kompanija i ambasada.

                  „ Ambijent u kome naša deca, bez obzira na nivo obrazovanja, pohađaju nastavu i stiču nova znanja, mora da bude u skladu sa zahtevima  21. veka i  u skladu sa uslovima koji postoje i u najmodernijim i najrazvijenijim državama širom sveta. To je naš cilj, naš ideal, kazao je Ružić.

                    Dodao je da su Ministarstvo i Vlada Republike Srbije  u prethodnih 10 godina učinili mnogo i na polju infrastrukture i obuka kako bi nastavnici, koji rade jedan od najplemenijtijih poslova, preneli znanje na način koji će biti adekvatan, koristan i koji će omogućiti da to stečeno znanje deci otvori neke nove perspektive, da imaju neke karijerne ciljeve za koje će se opredeljivati.

                  „Zato je značajno da ovakve donatorske inicijative zaista nađu mesto u našem prosvetnom sistemu“, istako je Branko Ružić, ministar prosvete u Vladi Republike Srbije koji se ovom prilikom zahvalio  Srpsko-izraelskom biznis klubu, ambasadoru i državi Izrael.

                   Direktorka OŠ „Učitelj Tasa“ Radmila Krstić je kazala da je ova donacija značajna iz dva razloga.

                   „Donacija koju sada dobijamo značajno će uticati na kvalitetniji rad sa decom u školi, ali i na povećanje energetske efikasnosti koja je trenutno veoma aktuelna ne samo kod nas već i u svetu“, kazala je direktorka najstarije niške osnovne škole.

                  Dragan Milošević, predsednik Srpsko-izraelskog biznis kluba i Kluba privrednika Naisus je istako da je ovo jedna od prvih donacija u oblasti obrazovanja koja je namenjena školama i da će sličnih donacija na opšte dobro grada i građana Niša biti i u budućem periodu.

                  Kompanije donatori, ujedno su članovi oba Kluba i zajednički teže razvoju ekonomije i poboljšanju privredne saradnje između Izraela i Srbije, kroz kontinuirano kreiranje povoljne klime za privredni rast i razvoj.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare