Lebane: Delili porodične pakete Romima

LEBANE

U sklopu projekta „Distribucija porodičnih higijenskih paketa na teritoriji opštine Lebane“ pomoćnica predsednika opštine Lebane Nataša Stojanović i koordinator za romska pitanja Saša Pešić podelili su pre nekoliko dana 70 higijenskih paketa Romima u naselju u Jablaničkoj ulici, kao i u romskim naseljima Bošnjace 1, Bošnjace 2, te u Ćenovcu i Ždeglovu.

Paketi su nabavljeni zahvaljujući Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“.

Za distribuciju na terenu pored JLS bili su zaduženi i Crveni Krst Srbije i MDULS, a prisustvovali su i predstavnici DZ iz Lebana, kao i volonteri UNDP-a Jovice Jumerovića.

Prati
Obavesti me o
guest
2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
IGOR
IGOR
1 godina pre

Gde su paketi za ugrozene Srbe, strasno. Nedaj boze da se Srbi sloze. Bicemo slozni kada od Srbije bude Beogradski pasaluk.

Pertackibot
Pertackibot
1 godina pre
Odgovori  IGOR

Igore, ja te molim da ne ..reš. Nisam advokat manjina, al ajd mi kaži kolko je Cigana zapošljenih u osmospratnici, kolko po javnim preduzećima, kolko u policiji i po svim tim državnim poslovima za kojima čezne svaki Srbin mediokritet nesposoban za bilo kakvu ličnu inicijativu. Nemoj samo da mi ..njaš kako su nepismeni, jer znam kakvi su Srbi zapošljeni po opštini i znam kolko su pismeni, sposobni i naletni na posao. Poznajem mnoge, pričao sam s njima, gledao ih kako pišu, slušao ih kako i šta pričaju, video njihove higijenske navike.Zajedničko je im je to što se učlanili u pravo vreme u pravu stranku. Čast izuzecima, naravno.
Sad si se ti našao da ..njaš zbog 70 paketa sa sapunima, šamponom i toalet papirom, od kojih nijedan sigurno ne vredi više od 5 evra, ukupno 300-400 evra.
Sem toga, lepo piše da je pare dala “Nemačka razvojna saradnja „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“