Lazar Ristovski u krupnom planu

LESKOVAC

Proslavljeni glumac Lazar Ristovski bio je gost večerašnje tribine LKC-a,  na kojoj se govorilo o njegovom dosadašnjem radu, a ujedino je i promovisao svoju knjigu „Ulična akademija“.
„Teško mi je govoriti o mom radu, a da kažem i nešto novo, jer sam toliko puta na tu temu pričao. Meni je leskovačka sredina jedna prijateljska sredina u koju dolazim godinama, dolazim na festival, ranije, dok sam igrao, dolazio i u pozorište, tako da se ovde osećam, što bi se reklo, kao kod kuće. Što se same knjige tiče, trudio sam se da dobijem povratnu informaciju od čitalaca posle moje prve knjige „Jednostavne priče“. Ta knjiga je imala šest izdanja i to dovoljno govori o interesovanju publike, kao i da je moj izdavač Laguna dobro ispratio to interesovanje. Ono što često čujem od publike je da su očekivali da pišem o svom poslu, da to bude autobiografski, međutim, ja sam pokušao da napišem, da tako kažem literaturu. Po svemu sudeći uspeo sam da zainteresujem veliki deo čitalačke publike, jer se knjiga dobro prodaje. Ja ne kažem da sam pisac, nego pripovedač i kao takav mislim da sam zainteresovao publiku.“


Lazar Ristovski se osvrnuo i na film „Dnevnik mašinovođe“ u kome je bio glumac, scenarista i producent i koji je bio naš kandidat za ovogodišnju nagradu Oskar, rekavši da film nije ušao u užu nagradu, što je već svima poznato.
„Treba mnogo uložiti u kampanju da bi ljudi uopšte čuli da postoji taj film, a mi tih para nemamo. Ja sam bio u Los Anđelesu i promovisao film pred publikom i članovima žirija na nekoliko projekcija. Film je pobrao aplauze, kao, uostalom, i svuda po svetu. Za pet meseci je prikazan na preko 40 festivala, dobio 15-ak nagrada. Na moju žalost, on nije naišao na neku veću gledanost u našim bioskopima. Sad, zašto publika više gleda neke bljutave i bedne komedije, to je ukus naše publike i tu ja ne mogu ništa.“
Razgovor je vodila Ivana Ristić, dok je o knjizi „Ulična akademija“ u ulozi književnog kritičara govorila mr Biljana Mičić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare