Kviz znanja I skola matematike u Metalnoj školi

LESKOVAC
Povodom jubileja 50 godina izdavanja „Matematičkog lista“, Društvo matematičara Srbije pokrenulo je kviz takmičenje pod nazivom „Matematički list“ na svim nivoima.
Kviz podrazumeva ekipna takmičenja učenika mlađih razreda osnovnih škola, od prvog do četvrtog razreda, i učenika starijih razreda, od petog do osmog. Takmičenje se ove godine održava prvi put.
Školska tamičenja treba da se održe do 30. septembra.
„Izbor sadržaja i pitanja na kvizu prave aktivi nastavnika matematike po školama, u saradnji sa učiteljima. Rezultate školskih takmičenja treba dostaviti podružnicama i Društvu matematičara. Nakon toga slede opštinska takmičenja, pa okružna, subregionalna, regionalna i državno takmičenje, i svako se održava u roku od po 15 dana” , kaže predsednica Podružnice društva matematičara za Jablanički okrug Angela Milić Mladenović.
A to znači da će opštinsko takmičenje biti završeno do 15. oktobra, do 30. oktobra okružno, do 15. novembra subregionalno i regionalno do 30. novembra. Državno takmičenje će biti održano u decembru.
Organizatori opštinskih i okružnih takmičenja biće podružnice Društva matematičara. Subregionalno i regionalno takmičenje će se organizovati uz koordinaciju podružnica, u našem slučaju Podružnice Jablaničkog okruga i niške podružnice.
Srednja škola „Rade Metalac“ pokreće Školu matematike za učenike osnovnih škola, i to najpre za učenike petog i šestog razreda, a kasnije i za učenike sedmih i osmih razreda, kao i za učenike trećih i četvrtih razreda osnovih škola. Škola će krenuti sa radom 15. oktobra. Prijava učenika petog i šestog razreda za Školu matematike je u toku.

Podružnica matematičaka Jablaničkog okruga obuhvata sve škole u gradu i na teritoriji okruga.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare