Kusari-Lila: Rešenje za registarske tablice je pitanje sata

PRIŠTINA

Šefica poslaničke grupe Samoopredeljenja u Skupštini Kosova, Mimoza Kusari-Lila rekla je da je pronalaženje rešenja za pitanje registarskih tablica izmneđu Prištine i Beograda “pitanje sati”.

Kusari-Lila je u diskusiji na temu „Novi zamah u odnosima između Kosova i Srbije: koji je put dalje?“, koju je organizovao Demokratski institut Kosova, rekla da su zamenik premijera Besnik Bislimi i posrednik EU za dijalog, Miroslav Lajčak su veoma ozbiljno shvatili rešenje pitanja registarskih tablica, prenose Ekonimia Online i Dukadjini TV.

„Što se tiče sporazuma o registarskim tablicama, obaveštena sam da ga shvataju veoma ozbiljno i da je došlo do razmene između Bislija i posrednika EU. Verujem da je pitanje sati, ako ne i dana, da je ostalo malo do rešenja“, rekao je Kusari, prenose kosovski mediji.

Ranije je kosovski premijer Aljbin Kurti na konferenciji za novinare u Estoniji, na pitanje novinara o pitanju registarskih tablica, rekao da ostaje da se vidi u budućnosti koliko će novi pregovori biti uspešni. sa Srbijom.

„Moj prvi potpredsednik Vlade je u redovnim i intenzivnim razgovorima sa Briselom da se ovo pitanje reši. Ima 9.000 automobila sa nelegalnim registarskim tablicama, tako da je ekstremna manjina u većini Srba koji odbijaju ove tablice. Dajemo sve od sebe da održimo zakonitost i ustavnost s jedne strane i mir i sigurnost s druge strane“, izjavio je Kurti.

On je rekao da je pristup Beograda dijalogu dekonstruktivan, jer je sam Beograd, prema njegovim rečima, naredio ostavke Srba iz kosovskih institucija.

„Dajemo sve od sebe da održimo zakonitost i ustavnost, optimista sam, ali pristup Beograda je bio prilično destruktivan. U narednim danima videćemo koliko će novi pregovori biti uspešni“, prenosi Dukagjini TV.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare