Kurti se obratio video porukom Srbima na Kosovu i Metohiji

PRIŠTINA

Kosovski premijer Aljbin Kurti obratio se danas video porukom na Fejsbuku Srbima sa Kosova u kome ih je obavestio da će se od 1. avgusta do 30. septembra u Prištini i ostala 33 opštinska centra za registraciju, organizovati proces registracije vozila.

“Poštovani sugrađani, nalazim se u centru za registraciju vozila u Prištini i molim za vašu pažnju“, rekao je Kurti na srpskom jeziku i naveo da će se time izvršiti “prelaz sa ilegalnih tablica na one važeće prema zakonima naše države – tablice sa oznakom RKS“.

Kako prenosi KoSSev, on je povodom nedavne odluke kosovske vlade o onom što se na Severu tumači kao preregistracija srpskih tablica gradova na Kosovu i Metohiji na tablice „RKS – Republika Kosovo“, rekao da time “teži uspostaviti zakonitost a time i vladavina prava“.

“Na ovaj način garantujemo prevlast zakona nad politikom i interesima pojedinaca što je u interesu svakog građanina naše zajedničke države“ i naglasio da je time činio „veliki ustupak“ da ta vozila ne bi bila podvrgnuta carinjenju.

„Ovo je veliki ustupak, imajući u vidu da bi carinska naplata na samo jednom vozilu prosečno bila oko 5.000 evra. Isto tako tokom prve registracije se neće tražiti tehnički pregled vozila a opštine mogu da odluče da odbiju i po 10 evra na ime takse“, saopštio je Kurti.

Naglasio je da je ovaj proces registracije od velike važnosti i kao takav je na “korist svima“.

“Vi ćete kroz jednostavan postupak i olakšice registrovati vozila skladno zakonu i pravilima u svojstvu savesnih građana a vlada će uspostaviti jednakost za kojom težimo svi u svakom segmentu“, zaključio je Kurti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare