Kurti protiv smene Ardite Sinani

PRIŠTINA-PREŠEVO-BUJANOVAC

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da generalno stanje Albanaca u opštinama Preševo, Medveđa i Bujanovac, uz diskriminatornu i represivnu politiku Srbije, zahteva zajedničko zalaganje i povećanu budnost, odlučnost i očuvanje političkog jedinstva Albanac na ovim prostorima, preneo je Klankosova.

„Posle suzbijanja diskriminacije koja se vrši prema Albancima, ne treba podržavati pokušaje međusobnog iritiranja Albanaca, a deo toga je i namera da se svrgne gradonačelnica Preševa Ardita Sinani”, poručio je Kurti.

“Podele su pogrešne i postaju štetne”, rekao je Kurti na današnjem sastanku koji je imao sa političkim predstavnicima Preševske doline.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnica Preševa Ardita Sinani, gradonačelnik Bujanovca Nagip Arifi, predsednik Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, Ragmi Mustafi, zamenik gradonačelnika Preševa i u isto vreme predsednik Albanske demokratske partije Ragmi Mustafa, predsednik Albanske demokratske unije Naser Aziri, predsednik Pokreta za demokratski progres Šćiprim Musliu, predsednik Albanske demokratske alternative Armend Aliu, opštinski odbornik Medveđe Fehmi Beha i član Saveta za međunacionalne odnose u opštini Medveđa Arben Ferati.

Uprkos pozivu, sastanku nisu prisustvovali predsednik Alternative za promene Šćiprim Arifi i predsednik Skupštine Preševa, ujedno i predsednik Pokreta za reforme, Sami Salihu, prenosi Klankosova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare