Kurti optužio vlasti u Beogradu da stoje iza napada “organizovanog kriminala” na kosovsku policiju

PRIŠTINA

Premijer Kosova Albin Kurti optužio je Beograd da stoji iza napada za koji kaže da ga je izveo “organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logičku podršku zvaničnog Beograda”.

On se na svom fejsbuk nalogu jutros obratio građanima Kosova.

“Dragi sugrađani,
Danas oko 3 ujutru, u selu Banjska u Leposaviću, napadnuta je Kosovska policija, ubijen je jedan kosovski policajac. Ubijeni je policajac sa činom narednika, a povređeni pripadnik granične policije. U ovom trenutku na našu policiju još uvek traje napad iz vatrenog oružje raznih kalibra. Napadači su profesionalci sa maskama i naoružani teškim naoruženjem.
Osuđujemo ovaj zločinački i teroristički napad. Organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logičku podršku zvaničnog Beograda napada našu drža U ovoj borbi branimo i sprovodimo zakon, štitimo i čuvamo građane . Kriminalci i njihovi komandanti će biti poraženi i uhvaćeni i izvedeni pred sud.

Vlada Republike Kosovo i državne institucije su spremne i ujedinjene da odgovore na kriminal i kriminalce, teror i teroriste.
Kosovska policija obavestila je porodicu ubijenog policajca A.B. Povređeni policajac je van doživotne opasnosti. Saučešće porodici ubijenog . Brz i pun oporavak povređenom policajcu”, napisao je Kurti. (kraj) LJS/ SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare