KUPEK 140 : “Zvezdin” prvi rođendan

BEOGRAD

Prošlo je godinu dana kako su drski omladinci i omladinke okupljeni oko projekta ulaska u privatizovani i ruinirani bioskop “Zvezda” i pokušaja oživljavanje istog. A kao da je juče bilo, zar ne, kad ste gledali snimke sačinjene mobilnim telefonom, snimke neke ozarene omladine, sa pesmom na usnama kako ulaze u zapušteni prostor, koji potom dobija i snažan publicitet. Svi su hteli biti u “Zvezdi”, svi su hteli imati sliku, svi su odjednom postali mlađi…
A onda je entuzijazam i oduševljenje počeo polako kopniti. Oslobodioci “Zvezde” ostavljeni su da sami nastave borbu za oživljavanje kultnog bioskopa, pa iako je i među njima dolazilo do očekivanih razlaza jer su očekivanja možda bila velika, a rezultati naizgled mali, dočekali su i prvi rođendan.
Minu Đukić smo već ugostili i to u dva navrata. Prvi put kao autorku filma o “Jugu”, a drugi puta nakon 100 dana od ulaska u “Zvezdu” (http://thekupek.blogspot.rs/2015/01/borba-za-prostor-slobode.html). Godina prođe i red je bio da ponovo popričamo, podsetimo se tih prvih dana i problema na koje su nailazili nakon što je “Zvezda” ostavljena na milost i nemilost vremenu i zaboravu.
Ovo, 140. KUPEK izdanju posvetili smo upravo prvom rođendanu oslobođenog bioskopa “Zvezda”. Kako je bilo na proslavi, kako je konačno i ministar kulture došao u “Zvezdu”, na kakve probleme su nailazili spolja, a i iznutra, kako se komšiluk odnosi prema omladini koja je odlučila pokazati da život ipak kola njihovim venama i da se ne predaju letargiji…Ovo su samo neka od pitanja na koje odgovore možete poslušati u KUPEK-u # 140 (https://www.mixcloud.com/dejankozul/kupek-140-mina-%C4%91uki%C4%87-godinu-dana-oslobo%C4%91enja-bioskopa-zvezda/), u nadi da ćemo za godinu dana pričati i drugom rođendanu, ali u puno boljim okolnostima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare