Kup Radivoja Koraća u Nišu od 14. do 17. februara

NIŠ

U „Gradskoj kući“ u Nišu gradonačelnik Niša Darko Bulatović i generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević potpisali su ugovor o organizaciji Kupa Radivoja Koraća.

 Završni turnir u košarci Kup Radivoja Koraća po peti put zaredom biće organizovan u Nišu u periodu od 14. do 17. Februara.

Dejan Tomašević, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbijerekao je da se se oseća kao da ovde proslavljamo neku titulu jer „ čini mi se da je grad Ni,š na čelu sa vama gradonačelniče ,postao većinski vlasnik našeg Kupa. Sa velikim zadovoljstvom sam ponovo ovde i čini mi se da iz godine u godinu nekako brže prolazi ovaj period između dva Kupa i nemam dilemu da će i ove godne grad Niš biti sjajan domaćin zajedno sa regionalnim Košarkaškim savezom.“

Dejan Tomašević, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije je poželeo puno sreće svim ekipama koje su se kvalifikovale.

„Sa ponosom ističem da ove godine po prvi put imamo dve ekipe –  Novi Pazar i Žitište, što je malo iznenađenje, pre svega  jer je ekipa iz jednog nižeg ranga po prvi put došla u samu završnicu. Čestitke svim učesnicima sa željom da  daju najbolje, na kraju da u toj finalnoj utakmici pobedi najbolji tim,. Naravno mi sve ovo radimo sa ciljem da se što bolje pripremimo za žensko Evropsko prvenstvo koje će pve godine biti najveći sportski događaj u našoj zemlji.“

Tomašević je dodao da Košarkaški savez nema dilemu da će grad Niš zajedno sa gradom Zrenjaninm i Beogradom, koji će biti domaćin  završnice, biti sjajni domaćini.

„Dobra je stvar da ćemo biti u mogućnosti da primim dosta stranaca . U ovom gradu će doći dosta ljudi iz Slovenije , Turske, a samim tim i još jednom a pokažemo koliko je grad Niš veliki domaćin“

Uputio je zahvalnst svim ljudima iz Niša koji iz godine u godinu čine sve da „ ovaj Kup dižu na neki veći nivo. To znamo mi koji radimo u Košarkaškom savezu i iz godine u godinu je sve veće interesovanje kako za karte tako i potencijalnih sponzora koji žele da se pojave ovde na Kupu. Siguran sam da će i ove godine to biti jako dobro“, rekao je na krau obražanja Dejan Tomašević .

Nakom potpisivanja ugovora  o ovoj velikoj sportskoj  anifestaciji koja se odigrava u Nišu gradonačelnik je kazao da će ovo biti još jedna prilika da se pokaže koliko je Niš dobar domaćin i jednog velikog sportskog događaja koji zaokuplja veliku pažnju sportske javnosti.

„„ Danas je slika drugačija. Imamo sve više kandidata u Srbiji koji žele da budu organizatori ovako velikih sportskih događaja . Zahvalan sam Košarkaškom savezu što su razumeli našu molbu da i ove godine budemo domaćini i da zajedno sa organizacijom Kupa Radivoja Koraća ove godine, i Evropskim prvenstvom za žene  na leto, kao i kroz organizaciju i podršku koju ćemo ove godine dati našem „Konstantinu“, vratimo košarku u naš grad na no mesto koje s razlogom njoj i pripada.

Na turniru učestvuje osam ekipa: Crvena zvezda, Partizan, FMP, Mega, Dinamik, Borac, Novi Pazar i Sveti Đorđe.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare