Kucamo na vrata zaboravljenih asova: Pašina česma kao takva

LESKOVAC

Reporteri agencija Avlijanjuz i Baštenska radionica za zimsko održavanje vrtova! Prvojanuarski izlet na Pašinoj Češmi!
KORONA RAZJURILA PUBLIKU! TRIBINE PROPADAJU PRAZNE!
Iako su fudbaleri Mančester Junajteda i Čelzija, engleskih prvoligaša, u skladu sa čvrstim obećanjima leskovačkih tranzicionih vlasti, danas vredno trenirali na terenima Pašine Češme kraj Leskovca, na velelepnim tribinama izgrađenim za potrebe fanova i radoznalaca, danas nije bilo publike! Kako su reportere agencija obavestili slučajno prisutni, ali dobro obavešteni građani, prazne tribine rezultat su preporuka “struke” koja, zbog epidemije korone, nastoji da ograniči ili potpuno ukine okupljanja.
Reporteri su imali priliku da se neposredno uvere u krajnju štetnost takvih mera, koje, u konkretnom slučaju, za posledicu imaju to da su tribine propadaju ozbiljno načete mahovinom i lišajem, a da ne pominjemo izostanak zadovoljstva da se, na samo par kilometara od Leskovca, uživa u majstorijama najboljih svetskih nogometaša.


Na dva za treninge izgrađena terena, nije bilo moguće videti niti jednog od fudbalera pomenituh engleskih timova, što su prisutni, a dobro obavešteni, komentarisali činjenicom da oni na Pašinoj Češmi borave inkognito, kako zbog pandemije tako i zbog oštrih promena britanske politike prema EU, pa su zbog toga i nevidljivi. Na naše pitanje – gde su fudbaleri zapravo smešteni, s obzirom da je novi hotel u stanju “zaprto”, izvori naglašavaju da igrači svetskih šampiona kampuju u sakrivenim šatorima rasutim po okolnoj šumi, alli da to ne predstavlja smetnju njihovoj želji da ispune obećanja koja su, pre gotovo deceniju i po, dali egzaltirani leskovački tranzicioneri.
Naši reporteri smatraju da današnja vest sa Pašine Češme zaslužuje da joj se veruje bar oniliko koliko se verovalo obećanjima tranzicionera čijom je zaslugom Pašina Češma dobila današnji izgled.

Nikola Milićević

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
teraj dalje
teraj dalje
3 godine pre

cekali smo da smenimo Milosevica,jedva smo docekali da smenimo ove tranzicione sad cekamo da smenimo ove >koj koje radi mi si cekamo a oni se nabambase sa pare sa stanovi sa kuce i apartmani skoluju decu po inostranstvo a mi si i dalje cekamo

havarija
havarija
3 godine pre
Odgovori  teraj dalje

BOTulizam je teška i fatalna bolest koja izaziva slepilo, pa pretpostavljam da zato pisac ovog teksta ne vidi ono što mu se dešava ispred nosa, nego mora da ode na Pašinu česmu i posmatra imaginarne utakmice. Kakav glup pokušaj zamlaćivanja građana koji svakidnevno gledaju rupu u centru grada, Okrugli paviljon pretvoren u krematorijum i aerodrom pretvoren u Kanisovu autobusku stanicu.

Fuzbaler ovdašnji
Fuzbaler ovdašnji
3 godine pre

Meni nije jasno zašto sve to na Pašinoj Česmi nezavrši čs, takođe tranzicioni, gazda Mesko. On se frlja sa desetine miliona dolara, to je za njega sitnica. Fike, fike, 5, 10, 20 godine i Pašina česma ima da dobije svoj sjaj i sasvim drugu dimenziju.

vlast sa sela
vlast sa sela
3 godine pre

Oni za vikend skoknu u inostranstvo o grosku izbodjaca javnih radova. Poreklom su sa sela, imaju prirodu. Nemaju osecaj za potrebe gradjana koji zele da odu na mesta kao Pasina cesma.