KTV: Srbi blokiraju funkcionisanje odbora “Trepče”

PRIŠTINA

Kosovska televizija KTV je danas objavila da “Srbi opet blokiraju ,,Trepču” tako što ne podnose imena onih koji će biti u odboru ovog preduzeća.

Kako prištinska televizija tvrdi, bilo je predviđeno da se na konkursu,  koji je objavljen u decembru , biraju tri osobe koje će predstavljati Srbe u bordu, ali da se niko nije prijavio.

Zbog toga je vlada pokušala da popuni ta mesta pre isteka roka za prijavu članovima sindikata iz srpske zajednice, navodi KTV.

,,I sa severa i sa juga, 20 odsto zaposlenih ima pravo da delegira po jednog predstavnika, a u tom slučaju mogu ih delegirati njihovi sindikati. Razgovarali smo i radili, kako bi mogli da predlože imena”, rekao je Haki Šatri, savetnik premijera Kosova.

Novim zakonom o Trepči , koji je usvojila Skupština Kosova u prošlom mandatu , i kome se snažno protivila Srpska lista, Rudarsko-metalurški kombinat Trepča  pretvoren je u privredno društvo, od kojih 80% pripada Vladi Kosova a 20% zaposlenima.

Zbog toga što ne postoji odbor, Trepča i dalje nema direktora i još nije registrovana kao javno preduzeće sa posebnim statusom kako je predviđeno Zakonom, navodi ova televizija.

Ovo je samo jedan od odbora koji još uvek nije kompletiran, od 18 koliko ih je ukupno.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o