Kroz javne radove biće angažovano 100 osoba

VRANJE

(13.9.2017)

U Vranju je počela realizacija programa u sklopu aktivnih mera zapošljavanja koje Grad sprovodi sa Filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje.

U prostorijama Filijale potpisan je ugovor koji predviđa da se do kraja godine radno angažuje 100 nezaposlenih lica iz kategorije onih koji teže dolaze do posla.

Po rečima načelnika Gradske uprave Dušana Aritonovića ova lica će biti angažovana u javnim preduzećima, uglavnom na komunalnim poslovima.

Ministarstvo rada u te svrhe izdvojilo je 12 miliona, a Grad Vranje 10 miliona dinara.

Potpisan je ugovor sa JP „Vodovod“ koje će preuzeti 20 nezaposlenih lica u cilju angažovanja na javnim radovima.

Direktor vranjskog „Vodovoda“, Goran Đorđević kaže da se radi o licima sa završenom osnovnom školom, samohranim roditeljima, invalidima, odnosno onima koji pripadaju kategoriji teže upošljivih lica. Oni će raditi na čišćenju nekategorisanih i loklanih puteva i rastinja.

U naredna tri meseca u JKP „Komrad“ biće angažovano 20, a u Upravi Banje 15 lica.

„Svi oni koji budu angažovani mesečno će primati 18.000 dinara i biti osigurani za slučaj povrede na radu ili bolesti“, rekao je direktor Filijale Darko Janković.

On je dodao da na evidenciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Vranju trenutno ima 7.400 nezaposlenih i da je prvi put nakon mnogo godina taj broj ispod 8.000.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare