Krkobabić posetio opštinu Lebane

LEBANE

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio je danas opštinu Lebane i selo Grgurovce.

Meštani ovog sela izrazili su veliko zadovoljstvo zato što je on prvi ministar koji je posetio njihovo selo i saslušao njihove potrebe. Oni su dobili minibus od 70 hiljada evra koji će moći da koriste za prevoz potpuno besplatno, kao što je to i u 35 lokalnih samouprava u Srbiji. Zadruga je dobila savremenu opremu, kao i liniju za preradu voća i povrća.

Ministar Krkobabić izrazio je spremnost potiranja razlika između grada i sela.

“Pet milijardi evra je predviđeno za regionalne i lokalne puteve, tri milijarde evra za vodovod i kanalizaciju, 300 miliona za navodnjavanje, odvodnjavanje, za kupovinu mašina nezavisno od ministarstva poljoprivrede. Znači 500 sela dobija širokopojasni internet. To su ogromne pare koje su neophodne i konačno imamo političku volju da se te pare ulože u seoske sredine”, rekao je Krkobabić.

Dodao je da je njegov predlog da u ovim delovima Srbije PDV bude 10 posto , u pograničnim 5 ili da bude potpuno oslobođeno plaćanja, da ljudi imaju motiv da ovde formiraju preduzeće ili radnju. To su ekonomske mere koje ove krajeve dovode u ravnopravan položaj, jer one trenutno nisu ravnopravne, dodao je on.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović rekao je da ima dosta problema sa kojima je lokalna samouprava upoznata i da se deo tih problema rešava.

“Ogromna sredstva je Ministarstvo za brigu o selu prošle godine opredelilo opštini Lebane, to je 22 miliona dinara, to je za našu opštinu stvarno značajan iznos i minibus vozilo i zadruga”, rekao je Bogdanović i dodao da kooperanti koji se bave tom zadrugom imaju svoje poboljšanje što se tiče proizvoda koje će prodati na tržištu ne samo u Srbiji nego i šire.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare