Kreni-Promeni: „Osuđujemo pretnje novinaru Ivanu Spiriću i redakciji JUGpress-a“

LESKOVAC- BEOGRAD

Pokret „Kreni-Promeni“ izražava duboku zabrinutost zbog nedavnih pretnji upućenih novinaru Ivanu Spiriću i redakciji Regionalne informativne agencije JUGpress od strane advokata Zvezdana Kneževića.

„Sloboda medija i razvoj demokratije u jednom društvu su neodvojivi. Svako ugrožavanje novinara i njihovograda je napad na samu srž demokratskih vrednosti“ poručili su iz „Kreni-Promeni“ i podsetili na tragične događaje poput ubistva novinara Slavka Ćuruvije za koje kažu da nikada ne smeju da se ponove.

„Napad na g-dina Spirića i redakciju JUGpress-a, nije samo napad na novinara i medije, već i na svaku osobu koja podržava istraživačko novinarstvo i slobodu izražavanja. Pozivamo nadležne institucije da hitno reaguju i preduzmu adekvatne korake kako bi zaštitili novinare i novinarsku profesiju od ovakvih pretnji i pritisaka i  apelujemo na društvo da podrži slobodne medije i ne dozvoli da strah i pretnje utiču na profesionalno novinarstvo i slobodu izražavanja“ zaključuje se u saopštenju pokreta „Kreni-Promeni“. (kraj)KP/LjS

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dacko
Dacko
7 meseca pre

A be,Spiro, na koga su toj novinara pretili?