Kreće novog parkinga kod OŠ “Sveti Sava”, gradjani negoduju i potpisuju peticiju

NIŠ

Na prostoru izmedju Osnovne škole “Sveti Sava” i Vizantijskog bulevara u Nišu počeli su pripremni radovi za izgradnju parkinga. Nišlije se neslažu sa tim pa su putem interneta pokrenuli peticiju protiv njegove izgradnje navodeći niz razloga zbog čega je njihov zahtev opravdan. Da neće biti uslušen potvrđeno je na zadnjoj sednici Skupštine grada Niša.                

Nišlije peticijom traže da se na tom prostoru, na kojem su se nekada, do pre pet godina, nalazili otvoreni i zatvoreni sportski tereni, izgradi park.

                Jedan od razloga zbog čeka građani ne žele da se tu nalazi parking je i činjenica da se on gradi na samo 20 metara od učionica škole.

                  “Smatramo da je njegova izgradnja, zbog izduvnih gasova i buke, opasna po zdravlje naše dece, ali i svih nas. Kao da nije dovoljno što je Niš jedan od gradova sa najzagadjenijim vazduhom”, navodi se u peticiji.

                       Navedno je, takodje, da prostor izmedju Vizantijskog bulevara i Osnovne škole “Sveti Sava” treba da bude pretvoren u park, kako bi bio u skladu sa okružnjem.

                      “Ako ih ne sprečimo da izgrade ovaj objekat, park Sveti Sava u kome se nalazi i Hram Svetog cara Konstantina i carice Jelene će izgubiti svoju osnovnu namenu, kao mesto za odmor i rekreaciju. Ovakva situacija u normalnom svetu je potpuno urbanistički neprihvatljiva”, stoji u peticiji.

                           Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je na poslednjem zasedanju Skupštine grada odbacila mogućnost izgradnje parka na tom prostoru.

                        “Park će biti na jednom drugom mestu i to naši urbanisti rade. Tu će biti humanitarni parking. Novac koji će se naplaćivati neće ići u budžet grada ili “Parking servisa” već za bolesnu decu”, istakla je Sotirovski.

                         Kao razlog za izgradnju parkinga na ovom mestu gradonačelnica navodi i podatak da se radi o delu grada koji je vrlo gusto naseljen i u kome postoji problem sa parkiranjem.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare