Kreativna radionica u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Brestovcu

 

LESKOVAC

U osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Brestovcu nastavljeno je sa realizacijom kreativnih radionica, koje se pripremaju sa velikom pažnjom i ljubavlju.

Ove radionice doprinose uspešnijoj i savremenijoj realizaciji predviđenih nastavnih sadržaja i vaspitno-obrazovnih zadataka.
Ovih dana učiteljice Danijela Mitić i Lidija Rakić su sa svojim učenicima prvog i drugog razreda organizovale radionicu pod nazivom „Druženjem protiv nasilja“.

Nosilac aktivnosti je bila dramsko-recitatorska sekcija, a u rad su se uključili i roditelji učenika, što je dalo poseban doprinos i značaj radionici.
Učenici su pokazali kreativnost i maštovitost i upoznali se sa negativnostima nasilja među vršnjacima, čime je u potpunosti ostvaren cilj organizovane radionice. Tokom aktivnosti obuhvaćeni su nastavni sadržaji iz srpskog jezika, muzičke i likovne kulture i sveta oko nas.
Direktor škole Marko Ranđelović je pohvalio ovu aktivnost gde su pored učenika anžovani i roditelji dece, čime se uspostavlja još čvršća i neophodna veza na relaciji škola – roditelji.

Ovakve radionice biće održavane i tokom drugog polugođa, a biće zastupljene i u razrednoj nastavi u pet izdvojenih odeljenja škole, jer su se pokazale sasvim opravdanim.
Planirane su i likovne radionice gde će se uključiti nastavnica likovne kulture Silvana Spasić, akademski slikar, koja ima veliko iskustvo u organizaciji kreativnih radionica.

U prvom polugođu, sa učenicima predmetne nastave, organizovala je radionice posvećene deci sa hendikepom, ekologiji i očuvanju zdrave životne sredine i očuvanju narodnih običaja i tradicije. Posebnu pažnju privukle su radionice organizovane u konaku crkve Uspenije presvete Bogorodice u Brestovcu.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare