Krcko dobio “Alo” na sudu

LESKOVAC

Leskovčanin Ivan Krstić Krcko dobio je tabloid “Alo” na sudu, jer su njegov tvit pogrešno preneli.

U tužbi proti “Alo” Krstić je tražio odštetu od 300. 000 dinara.

Prema nepravosnažnoj presudi Viši sud u Beogradu tabloid “Alo” i njegova urednica Nina Aralica bi trebalo da plate Krstiću 80.000 dinara na ime nematerijalne štete i nanetog duševnog bola koji su mu naneli pisanjem neistin i pokriju sudske troškove u iznosu od 40.000 dinara.

Tabloid “Alo” je iskoristio Krstićev tvit od 29. marta 2019. u kojem podržava proteste koji su bili zakazani za 13. april, ali je na svom internet portalu bukvalno izmislio rečenicu i dodao je u tekstu, optužujući ga da hoće da ruši Srbiju.

Krstić je tada napisao: “Ja podržavam protest 13.04. ali nemojte nas zvati da šetamo. Samo konkretno. Ljudima je malo dosadno to šetanje. Hoće akciju. I da završimo sa njima već jednom. A posle pamet u glavu. Greške nam narod više neće opraštati”.

Alo je to ovako preneo: “Član glavnog Odbora DS Ivan Krstić, po Đilasovom i Boškovom nalogu, poručio na svom Tviter nalogu: „Dolazimo u Beograd da sve rušimo i da jednom zauvek završimo sa većinskom Srbijom!“

Zbog toga je reagovao i Savet za štampu, koji je zaključio da je redakcija “nesporno netačno prenela Krstićev tvit dodajući rečenicu koje u tvitu nema”, uz preporuku da se njegov demanti objavi, što nije učinjeno.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Nema komentara
Nema komentara
2 godine pre

Mnogo zanimljiva vest, mnogo zanimljiv čovek…

Mare
Mare
2 godine pre
Odgovori  Nema komentara

Hoćemo Krcka za gradonačelnika i jeftiniji bostan!