Kraj pomoći pomagačima

LESKOVAC

Povodom realizacije Završne konferencije u okviru projekta „Edukativni i savetodavno-terapijski program unapređenja kvaliteta socijalnih usluga u Leskovcu i okolini“, koji realizuje udruženje za unapređenje kvaliteta života „Sinergija“, održana je konferencija za medije u sali Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju. Ivana Stanković kaže da su u periodu od septembra do decembra održana tri seminara.

„Pomoć pomagačima je seminar koji mi već godinama realizujemo uz finansijsku pomoć Grada Leskovca. Taj program je namenjen svima koji se bave pomaganjem osobama koje su u krizi i imaju neki problem. Ta vrsta posla nosi sa sobom određene posledice kojih najčešće nismo svesni i vrlo često stanje našeg psihofizičkog zdravlja ne vezujemo za to čime se bavimo. Posao ipak čini osam sati našeg života, ponekad i više, i vrlo često ostavlja trag na naše psihičko i fizičko zdravlje, kao i na socijalno funkcionisanje. Obično ovaj posao rade ljudi koji vole da pomažu drugim ljudima, međutim, jako je važno znati da takva vrsta posla ima i negativne posledice. Cilj ovog seminara je bio da uposleni u prosveti, zdravstvu, socijalnoj zaštiti, nevladinom sektoru, medijima, sudstvu, bezbedonosnim službama, itd… ukažemo na probleme koji mogu nastati i usmerimo ih ka prevazilaženju istih.“

Na završnoj konferenciji su i sami polaznici govorili o seminaru. Dogovoreno je i pokretanje inicijative kojom bi se Grad Leskovac podstakao da pokrene inicijitivu prema resornim ministarstvima kako bi ovakvi programi kao obavezni ušli u sisteme socijalne zaštite, obrazovne, zdravstvene sisteme, svuda gde se radi sa ljudima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare