Kovid podaci: Jedan preminuo, manji broj zaraženih, prvih pregleda i hospitalizovanih

VRANJE-SURDULICA-VLADIČIN HAN-BUJANOVAC-BOSILEGRAD-TRGOVIŠTE

Na kovid-19 pozitivno je 28 osoba od 288 testiranih sa teritorije Pčinjskog okruga.

Vranje ima samo 12 novih slučajeva zaraze, što je duplo manji broj nego na početku meseca. Surdulica ima sedam, Vladičin Han i Bujanovac po tri, Bosilegrad dva i Trgovište jedno novoinficirano lice, zvanični su podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju je bitku sa korona virusom izgubio jedan pacijent, saopštio je Zdravstevni centar.

Dve kovid bolnice ove ustanove hospitalizovale su 58 pacijenata, svi su pozitivni na korona virus i imaju upalu pluća, dok su na kiseoniku 44 osobe.

Na bolničko lečenje primljena su četiri pacijenta, a otpušteno šest.

Za kovid pacijente u kovid bolnicama je slobodno 100 postelja.

Prema podacima vranjskog Zdravstvenog centra, u Kovid ambulanti ATD, u petak, je obavljen 161 pregled, 55 prvih i 111 kontrolnih. Urađeno je sedam PCR i 55 antigenskih testova. Registrovano je 10  pozitivnih na koronu.

U Dečjoj kovid ambulanti obavljena su 33 pregleda. Troje dece upućeno je na dalje lečenje na Odeljenje pedijatrije. Urađeno je 25 antigenskih testova, rezultati su potvrdili da je jedno dete, uzrasta do sedam godina, pozitivno na kovid-19.

Od početka imunizacije zaključno sa jučerašnjim danom u Vranju je dato ukupno 113.856 doza svih vakcina.

Juče su vakcinisane 184 osobe.

Na glavnom vakcinalnom punktu istog dana je dato i 10 doza vakcina protiv sezonskog. Ukupno su vakcinisane 1.953 osobe, saopštio je Zdravstveni centar.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare