Kovid bolnicama u Vranju uručena donacija od preko pola miliona dinara

VRANJE

Centar za društvene integracije sproveo je akciju prikupljana pomoći za kovid bolnice u Vranju.

U novcu je sakupljeno 187.700 dinara i sa donacijama u robi, ukupna vrednost je više od pola miliona dinara, ističu organizatori.

“Sa humanitarnom  akcijom krenuli smo 4. jula zbog velikog broja obolelih u gradu i zbog medicinskog i nemedicinskog osoblja koje se svakog dana bori da pomogne obolelima. Pokrenuli smo akciju kako bi pokazali solidarnost i značaj filantropije. Hteli smo da pružimo podršku zdravstvenim radnicima i obolelaima i da im pokažemo da nisu sami. Ljudi su mogli da doniraju sredstva za ličnu higijen, alkohol, ubruse, rukavice maske vizire”, kaže Anita Stojanović, predsednica Centra za društvene integracije

Donacije su stigle iz Stare Pazove, Beograda, Zemuna. Na spisku donatora su pojedinci, firme, preduzetnici i javni izvršitelji.

“Akcija je bila transparentna svakom donatoru, posebno smo se zahvalili. Na zvaničnoj FB stranici svakodnevno smo obaveštavali građane o novcu koji je na računu”, dodaje Stojanović.

Ona napominje da je Coca-cola isporučila 7.000 flašica soka i vode, a Voda-Vrnjci 360 flašica vode.

“Tokom dvonedeljne akcije, CDI je bio u neprekidnom kontaktu sa rukovodstvom Zdravstvenog centra u Vranju. Centru su donirana tri velika frižidera kapaciteta  216 litara za skladištenje medikamenata u kovid bolnicama, kao i dva ručna frižidera za transport uzoraka. Donirano je po sedam stalaka za infuziju i pulsnih oksimetara, 10 aparata za merenje pritiska, 11 digitalnih toplomera, 70 vizira, 148 litara medicinskog  alkohola, 250 zaštitnih maski, 1.030 komada zaštitnih rukavica, 15 litara tečnog sapuna, 4,5 litara sredstava za dezinfekciju. Tu su i veća količina ubrusa i toalet papira, 100 dozera za tečni sapun”, ističe organizator akcije, koji je zadovoljan odzivom građana, firmi i institucija koji su pokazali izuzetnu solidarnost i humanost.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare