Kostić: Svima su dobro poznati „kapaciteti“ poslanika Mitrovića

BUJANOVAC

 

„Pozivam narodnog poslanika Nenada Mitrovića da preuzme i spasi „Gumoplastiku“ pošto su njegovi „kapaciteti“ svima nama u Bujanovcu dobro poznati, a dokazao ih je u propalim firmama „Leneksu“ i „Jugokoopu“, kao i privatnom biznisu“, ironično je izjavio Dalibor Kostić za JUGpress, reagujući na raniju izjavu poslanika Mitrovića u kojoj je ocenio da Kostić nema kapaciteta da vodi „Gumoplastiku“.

Inače, Mitrović je Kostića označio kao kandidata radnika za novog direktora, što je, po rečima Kostića „klasična zamena teza i nestina koje svakodnevno širi Mitrović“.

 

Dalibor Kostić je bio potpredsednik bujanovačkog odbora Srpske napredne stranke (SNS) do juna 2017. godine, kada je smenjen sa još dvojicom stranačkih kolega,  kako je tada objasnio poslanik i šef bujanovačkih naprednjaka Mitrović, zbog toga što se nije mogao u potpunosti posvetiti aktivnostima u stranci zbog profesionalnih obaveza u Nadzornom odboru vranjskog „Jumka“.

“Ne mogu da shvatim da jedan takav čovek, koji se svakodnevno bavi zamenom teza i non-stop laže, ocenjuje bilo čiju sposobnost”, kaže Kostić.

Govoreći o dešavanjima u “Gumoplastici”, Kostić ističe da je 2015. godine Mitrović u odboru stranke pokušao da pronađe rešenje za direktora  ovog preduzeća, ali u tome nije uspeo.

“Mi smo ga pitali da li možemo da očekujemo bilo kakvu pomoć države u spašavanju firme, na šta nam je odgovorio da nema pomoći, da on nema nikakav autoritet u Beogradu i da ne može ništa da uradi povodom toga. Svi su odbili mesto direktora, pa i ja, dakle mogao sam još tada da preuzmem vođenje “Gumoplastike”, kaže Kostić.

Po njegovim rečima , nakon toga, Mitrović lično postavlja sadašnjeg direktora,  penzionera Srboljuba Dimitrijevića i posle 2,5 godine “Gumoplastika” je u još većem problemu, radnici su nezadovoljni, a dug preduzeća je narastao na 30-50 miliona dinara.

“Tačno je da sam u novembru 2017. zamoljen od strane šefa sindikata Slavoljuba Ristića da na neki način pomognem i učestvujem u radu preduzeća, s obzirom da je moj otac radio tamo i da sam emotivno vezan za “Gumoplastiku”, kao i svaki Bujanovčanin”, kaže Kostić i dodaje  da je odgovorio da ne zna kako bi mogao da pomogne, ali da ljudima stoji na raspolaganju, “nisam obećavao da ću biti direktor niti bilo šta”.

“Oni su imali ideju da Mitrović preuzme “Gumoplastiku”, pa pošto on priča da ja nemam kapacitete, pozivam ga da spasi preduzeće sa svojim dobro poznatim “kapacitetima”, kako je rekao Kostić.

On je rekao i da kao član SNS-a podržava sve što radi predsednik Vučić, ali ne podržava rad Nenada Mitrovića, koji, kako kaže, ne vodi ničemu, a Bujanovac sa Mitrovićem nema nikakvu perspektivu.

“Ako se nastavi sa ovakvom politikom iz Bujanovca će otići svi mladi ljudi”, zaključio je nekadašnji potpredsednik bujanovačkog SNS-a.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare