Kosovski policajac udario pesnicom u stomak predsednika Srpske demokratije koji je otišao da prijavi skidanje srpske zastave

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KOSOVSKA MITROVICA

Srpska demokratija sa gađenjem i revoltom najoštrije osuđuje fizički napad na predsednika Srpske demokratije, Aleksandra Arsenijevića, dana 23.2.2024. u policijskoj stanici u Zvečanu, saopšteno ej iz te stranke.

Predsednik Srpske demokratije u policijskoj stanici se našao da bi prijavio skidanje srpske zastave sa zvečanske tvrđave u opštini Zvečan. Međutim, tamo je naišao na neprijateljsko ponašanje policijskih službenika, od kojih ga je jedan pesnicom udario u predelu stomaka.

Očigledno je da je Srpska demokratija već mesecima trn u oku kosovskih vlasti, koje pokušavaju na svaki način da na nas izvrše pritisak, da nas silom nateraju da prestanemo da ih kritikujemo i u pitanje dovodimo njihovo nezakonito i neprofesionalno ponašanje upereno protiv Srba i ostalih nealbanaca na Kosovu.

Srpska demokratija hitno poziva UNMIK, OEBS, EULEX i ambasade u Prištini da u najkraćem roku osude ovaj fizički napad na predsednika Srpske demokratije, Aleksandra Arsenijevića.

Od Policijskog inspektorata Kosova zahtevamo da privede pravdi i kazni policijskog službenika koji je fizički napao predsednika Srpske demokratije, iživljavajući se nad njime zato što je došao da prijavi nezakonito skidanje srpske zastave.

Podsećamo da je isticanje narodnih zastava svih zajednica na Kosovu dozvoljeno i regulisano zakonom.

Snimak napravljen ispred policijske stanice u opštini Zvečan nalazi se na ovom linku.

Naglašavamo da nas nikakav pritisak, pa čak ni policijsko i institucionalno nasilje, neće zaustaviti da istrajemo u borbi za pravdu, opstanak i ostanak Srba na Kosovu., navodi se u saopštenju. (kraj) saopštenje/LJS

Foto:

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare