Kosovske vlasti raspisale poternicu za Radoičićem zbog „Brezovice“

PRIŠTINA

Osnovno tužilaštvo u Ferizaju (Uroševac) potvrdilo je za Radio Slobodna Evropa da kosovske vlasti traže potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, zbog umešanosti u slučaj “Brezovica”.

„Radoičić se sumnjiči za zastrašivanje u toku krivičnog postupka, pošto je osumnjičen da je ometao svedoke, da je pokušavao da ih zastraši kako ne bi svedočili“, saopštio je tužilac osnovnog tužilaštva u Ferizaju, prenosi RSE.

Do sada je preko deset osoba uhapšeno zbog sumnji na koruptivne radnje u skijaškom centru Brezovica.

Policija Kosova je ranije saopštila da je predložena suspenzija trojice policajaca zbog incidenta koji se dogodio 3. februara na prelazu Brnjak, kada je lice sa sudske poternice sa inicijalima M.R. uspelo da pobegne nazad u Srbiju, dok su lična dokumenta ostala kod službenika.

U saopštenju nije navedeno o kome se radi, dok su lokalni mediji na Kosovu objavili je reč o Milanu Radoičiću.

Kako je Radoičić pobegao u Srbiju?

U narednom saopštenju policije, objašnjena je situacija u kojoj je Radoičić uspeo da pobegne policajcima na prelazu Brnjak.

Kako se navodi, u četvrtak (3. februar) u poslepodnevnim satima iz pravca Srbije stiglo je vozilo u kome se nalazio muškarac srpske nacionalnosti pod inicijalima M.R. i službenici na prelazu započeli su rutinsku kontrolu vozila.

Kada su ga zamolili da parkira vozilo radi dalje istrage, on se automobilom brzo udaljio nazad ka teritoriji Srbije, navodi se.

Napominju da je granica integrisana i da policijski službenici nisu uspeli da spreče ovaj potez Radoičića.

“O slučaju je obavešten nadležni tužilac, koji je preporučio pokretanje postupka zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti”, navode iz policije.

Policijski inspektorat Kosova je saopštio da je i protiv policajaca, kojima je lice sa poternice M.R. pobeglo na Brnjaku, pokrenuta istraga zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

“Istražitelji, u punoj koordinaciji sa državnim tužilaštvom, će nastaviti da preduzimaju i druge istražne radnje u cilju potpunog rasvetljavanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare