Kosovska policija uhapsila napadače na Srbe

KOSOVSKA MITROVICA

U južnom delu Kosovske Mitrovice uhapšeno je deset osoba, od koji dva maloletnika, zbog navodnog fizičkog napada na 11 osoba u vreme dok su se svi oni nalazili ispred kancelarije kosovskog Ministarstva poljoprivrede u ovom delu grada, objavio je večras portal Kossev, pozivajući se na policijske izvore.

“Uz šture informacije, Kosovska policija koja je izvestila o ovom incidentu navela je da je navodnim žrtvama ponuđena medicinska pomoć, ali da su ta lica to odbila”, navodi RTK

Iako se ne navodi nacionalnost uključenih u incident, već samo da se radi o osobama sa Kosova, policija je ipak potvrdila da se predmet sada nalazi kod dva srpska tužioca.

Osmorici je određen pritvor, sa izuzetkom dva maloletnika od ukupno 10 privedenih osoba.

Policija nije navela detalje zbog čega je izbila tuča, navodi Kossev.

Prema večerašnjim izveštajima, grupa Srba iz opština na severu Kosova napadnuta je danas u južnom delu Kosovske Mitrovice dok su predavali dokumenta u Agenciji za poljoprivredu, kada je na njih je fizički nasrnula grupa mlađih Albanaca.

Službenik u Agenciji za poljoprivredu Šefki Bajrami potvrdio je za Kosovo onlajn da se incident dogodio, nije govorio o detaljima, ali je naglasio da je najvažnije da nije došlo do težih posledica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare