Kosovska policija tvrdi da njeni pripadnici nisu pretukli trojicu Srba

PRIŠTINA-ZUBIN POTOK

Policija Kosova demantovala je danas da su njeni pripadnici u blizini prelaza Brnjak pretukli trojicu Srba.

Kosovska policija u saopštenju ističe da ta informacija nije tačna i da ima za cilj da „dezinformiše javnost, da predstavi situaciju nesigurnom za građane kao i za ispunjenje različitih političkih ambicija van Kosova“.

„Pokazalo se nakon službenih provera da su takve informacije neistinite, jer na graničnom prelazu nije bilo zaustavljanja niti kontakta sa bilo kakvim demonstrantima, ali je policijska jedinica usput proverila tri kamiona, odnosno njihove vozače koji su vozili iza policijskog konvoja ugrožavajući bezbednost policajaca i policijske operacije“, saopšteno je iz kosovske poli

Kako se navodi, „policajci su zadržali, proverili, a zatim pustili trojicu vozača kosovske nacionalnosti, koji su dobili uputstva da se jave u policijsku stanicu Južna Mitrovica“.

Uz saopštenje su dostavljena i identifikaciona dokumenta trojice zadržanih, koje su verifikovali policijski službenici, a koji svedoče i, kako kažu iz kosovske policije, istovremeno negiraju vesti i dezinformacije medija.

Kako je ranije javila RTS „dvojica od trojice Srba koje su jutros pretukli pripadnici specijalnih policijskih jedinica Rosu na administrativnom prelazu Brnjak, zadobili su teške telesne povrede lica i tela i hospitalizovani su na odeljenju hirurgije КBC Кosovska Mitrovica“.

Direktor КBC Кosovska Mitrovica Zlatan Elek rekao je za RTS da su „povrede posledica udaraca najverovatnije kundacima i nogama“.

Izvor: Beta

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Павле И. Премовић
Павле И. Премовић
2 godine pre

Moja супруга и ја месечно потрошимо око 15 % моје пензијице, као угледног нишког универзитетског професора и научника, за неопходне лекове и медицинске прегледе. У вези тога да споменем да су у своје време нама преко 35 година редовно сваког месеца одбијали знатну суму новца за здравствено осигурање. А сад читам да је grad pod zemljom ili nuklearno sklonište u vreme Josipa Broza Tita izgrađeno bilo za visoke državne funkcionere. Među njima je bio naravno veliki broj, dodajem ja, velebeogradskih srbokomunističkih veleizdajnika koji su raskrčmili srpsku svetinju i dokaz istorijskog postojanja-Kosovo, a i mnogo toga drugog da ne nabrajam. Ovo sklonište je građeno od 1953 do 1979 g. Da spomenem ovde da Titova soba i kabinet u ovom skloništu izgrađeni su od najkvalitetnije hrastovine i orahovine, a tadašnjoj prvoj dami Jovanki Broz ozidana je posebna, luksuzno opremljena soba u kojoj dominira toaletni sto sa ogledalom. Za gradnju skloništa je svojevremeno “spljiskano” oko 6 milijardi američkih dolara što bi u današnjoj verziji dolara bilo oko 60 milijardi. Reč je o trećoj po redu najskupljih vojnih investicija u nekadašnjoj Jugoslaviji, posle splitske vojne “Lore”, čija izgradnja koštala pet milijardi i bihaćke podzemne vazdušne luke vredne 8,5 milijardi američkih dolara. Sve u svemu ukupno u današnjim dolarima oko 200 milijardi. Eto, gde su su se silne pare za zdravstveno osiguranje danasnjih i prošlih (preminulih) penzionera otišle. U velebeogradski “tamni vilajet” a sa njim Kosovo i mnogo toga drugog. U ušima mi još uvek odzvanja ono velebeogradsko urlikanje: “Tito-to smo mi” ali i ono “I posle Tita-Tito” uz ono “Trepća radi (vele)Beograd se gradi” prepevano za današnje vreme “Ostatak bedne Srbijice radi veleBeograd se gradi”.