Kosovska policija privela majku šestoro maloletne dece na prelazu Sponce

MEDVEDJA

Kosovska policija privela je Milenu Perović – Milojković, majku šestoro maloletne dece iz Medveđe i njenog komšiju Miloša Ivkovića na prelazu Sponce, rekao je danas za JUGpress Milenin brat Goran Perović.

Oni su prešli administrativnu liniju izmedju Srbije I Kosova na policijskom punktu Kapija 3 u selu Sponce na putu ka selu Medregovac u kome žive Milenini roditelji.

„Moja sestra je oko podneva krenula kod roditelja da ih pripremi da ih prebacimo u Medvedju. Nekoliko sati nismo imali nikavih vesti o njoj i komšiji a onda mi je ona psolal poruku na telefon da su privedeni u policijsku stanicu u selo Lužane i da ih vode u Podujevo“, rekao nem je Perović.

Njihovi roditelji su jedini Srbi koji žive u opštini Podujevo.

Kosovska policija tvrdi da su uhapšeni zato što su se kretali van zvaničnog prelaza I da su  nosili robu za koju nisu imali papire a Perović kaže da je Milena nosila namirnice u roditeljsku kuću.

Prelaz Sponce godinama koriste Srbi koji idu kod svojih roditelja ili na groblje u selu Medragovac I za njegovo legalno korišćenje pre više godina su dobili potvrdu da je on  legalizaovan potpisanim dogovorom izmedju tadašnjeg predsednika Koordinacionog centra za Koosvo I Metohiju Nebojše Čovića i specijalnog predstavnika Ujedinjenih nacija Hans Hakerupa još u novembru 2001. godine.

“Nama je to jedini put do roditelja I Srba koji su živeli u Medragovcu kao I kad idemo na  groblje koje se nalazi u tom selu. Niko se ne usudjuje da ide preko teritorije opštine Podujevo koja na kojoj žive samo Albanci”, rekao je Perović koji je I sam bio privodjen od Kosovske policije kada je išao kod roditelja.

Njegova sestra I komsija su noć proveli u pritvoru u Podujevu.

 

Milena ima šestoro dece , od tri do 14 godina I samohrana je majka.

Zbog stalnih problema I hapšenja od strane Kosovske policije zbog korišćenja prelaza Sponce kada podju u Medvedju da obrade zemlju s druge strane administrativne linije, kupe namirnice ili obidju porodicu Srbi koji su živeli u Medragovcu u opštini Podujevo su se proteklih godina nečujno iseljavali.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare