Košarkaški klub Imperium basket

LESKOVAC

Redakciji Regionalne našeg medija stiglo je pismo u kojem je ispričana priča, kako se navodi , o jednom novom, mladom, košarkaškom klubu s juga Srbije.

“Radi se o ženskom košarkaškom klubu „Imperium basket“ koji su osnovali su pre godinu dana u Leskovcu trojica zaljubljenika u ovaj sport, Stefan Mihajlović, Ivan Kostić i Marjan Veljković. Njihova ideja je da u svom gradu omoguće deci od najmlađeg uzrasta da treniraju ovaj sport i kroz trening i bavljenje sportom usvoje zdrave navike, pored benifita koje samo bavljenje sportom pruža.


„Imperium basket“ je počeo skoromno, ali su osnivači od samog početka imali viziju uspeha. Ne radi sticanja trofeja i medalja, već zbog toga što je pobednički duh i želja za uspehom ono što gradi karakter mladih. Sam moto kluba „Never give up“ govori sam za sebe. Prošlo je tek godinu dana od kada su se u jednom gradskom kafiću dogovorili o onome što planiraju i žele, a već su nakon odigranog prvog dela prvenstva lideri na tabeli Prve ženske regionalne lige „jug 2“, sa osam odigranih utakmica za prvi tim i sa osam pobeda. Malo čudo iz Leskovca sigurno gazi koracima velikana sporta i pokazuje da je ljubav prema sportu baza na kojoj treba da se formira rad sa decom, a na sve to se nadograđuje akademsko znanje iz oblasti sporta udruženo sa višegodišnjim iskustvom.
Kuriozitet je da u prvom delu prvenstva, selekcije Imperium basketa nemaju ni jedan zabeleženi poraz. Tako, od ukupno odigranih 18 utakmica, imaju 18 pobeda.
Pored rada trenera i selektora Ivana Kostića, profesora fizičke kulture i licenciranog trenera, devojčice prvog tima snagu i spremnost na terenu duguju i kondicionom treneru Danilu Smoloviću, koji je svoje master znanje iz oblasti košarke na najbolji način prikazao u radu s njima. Direktor kluba Stefan Mihajlović kaže da je ovo samo početak, s obzirom da je interesovanje dece veliko, povećava se broj trening grupa kao i broj škola u kojima se trenira. Iako je za ostvarenje planova potrebno mnogo truda, rada i para, dokazalo se još jednom da ljubav prema sportu omogući i nemoguće”, navodi se u pismu

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare