KOŠARKA U VRTIĆIMA

LESKOVAC

Škola košarke Aktavis akademija iz Leskovca, zbog sve veće popularizacije košarke u Srbiji i minibasketa u Leskovcu, pokrenula je akciju „Košarka u vrtićima“ za dečake i devojčice od 4 do 6 godina. Poklonili su nekim vrtićima i školama male koševe, košarkaške lopte (broj 3), rekvizite…
Cilj je da deca kroz igru, zabavu i druženje, onako kako je njima najlakše, nauče koliko je za njih važno da se bave sportom i da, pored toga, saznaju i osnove o zdravom načinu ishrane, jer ove dve stvari idu zajedno.
U vrtiću „Kolibri“ u Leskovcu održavaju se pokazni treninzi minibasketa i veliki broj dece zaista sa radošću učestvuje u ovome. Potpisnik ovih redova je naučio, pored onoga što su treneri Aktavis akademije pojašnjavali deci, i ono što su deca pokazala njima (nama). Pogađao pantomimom prikazane bajke, slušao pesmice, navijao dok su se igrale razne igre… Taj sat druženja je brzo protekao, sa nestrpljenjem se očekuje drugi. I ne zna se ko ga više i nestrpljivije isčekuje, deca iz vrtića ili treneri, koji su na kraju dobili na poklon i za uspomenu gomilu crteža.
U planu je da se promocija „Košarke u vrtićima“ održi i u ostalim gradovima u regionu, gde bi došli i predstavnici Košarkaškog saveza Srbije i bivši košarkaši da se igraju sa ovim mališanima.
I dalje ćemo pomagati i poklanjati, jer želimo da deca zavole sport i loptu, poručuju iz Aktavis akademije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare