Korona virusom zaražene tri medicinske sestre Bolnice u Vranju

VRANJE

Kako JUGpress saznaje, među 37 zaraženih na području grada Vranja su i tri medicinske sestre iz Službe za nefrologiju sa hemodijalizom Opšte bolnice Zdravstvenog centra. Sada se ispituju kontakti obolelih.

U ovoj situaciju zdravstveni radnici su najizloženiji, kaže direktorka Zavoda za javno zdravlje Vranje, dr Svetlana Stojanović.

Direktorka apeluje na sve građane da zbog epidemije izazvane korana virusom ostanu kod kuće, jer svojim ponašanjem ugrožavaju i one koji treba da im spašavaju živote.

“Građani moraju da vode računa o ličnoj, ali i o higijeni svog prostora. Ovo je period kad ne možemo da se družimo, ali možemo da se čujemo telefonom. Moramo da budemo odgovorni prema sebi, ali i drugima”, ističe dr Stojanović.

U cilju suzbijanja epidemije na odeljenjima Zdravstvenog centra  redovno se dezinfikuje prostor.  

Još u prvim danima epidemije, u Vranju je na nekoliko dana bilo zatvoreno Odeljenje ginekologije zbog toga što je jedan lekar bio pozitivan na covid 19. Odmah je zatvorena i privatna poliklinika gde je ovaj doktor radio.

Kasnije je utvrđeno i da je jedna doktorka sa Internog odeljenja Opšte bolnice u Vranju pozitivna na korona virus. I pored toga ovo odeljenje nije prestajalo sa radom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare