Korona virus sve prisutniji među stanovništvom

VRANJE-VLADIČIN HAN-SURDULICA-BUJANOVAC-TRGOVIŠTE-PREŠEVO

Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu i dalje je vanredna i zabrinjavajuća. Prema podacima Zdravstvenog centra preminuo je još jedan pacijent u kovid bolnici  u Vranju, gde ima i najveći broj novozaraženih korona virusom. U tom gradu registrovano je još 107 pozitivnih građana.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje, dr Slađan Stanković izjavio je medijima da je situacija zabrinjavajuća, pre svega, zbog velikog broja upala pluća koja se registruju u Kovid ambulanti ATD.

Da bi se zaustavila brzina prenošenja virusa, moraju da se poštuju mere koje su na snazi i stanovništvo treba da se odazove vakcinaciji, kaže dr Stanković.

On je dodao da je veoma važno da osobe koje su imale kontakt sa obolelim licem budu u kućnoj izolaciji.

U protekla 24 sata testirane su 502 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga i otkriveno da su 182 lica zaražena korona virusom. Osim Vranja, novi slučaji infekcije zabeleženi su u Vladičinom Hanu, njih 22, Surdulici 21, Bujanovac ima 18 zaraženih, Trgovište 11 i Preševo tri, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

U kovid ambulanti u Vranju obavljena su 292 pregleda, od kjih su 132 pravi.

U kovid bolnicama na lečenju je 135 pacijenata. Svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća. Na kiseoniku je 60 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 16 pacijenata, otpušteno 17. Primljeno je 16, a otpušteno 17 lica. Po jedan pacijent su transportovani za Surdulicu i Kruševac.

Juče je vakcinisano 365 građana.                    

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare