Korona virus i dalje odnosi živote u Pčinjskom okrugu

VRANJE-SURDULICA-BOSILEGRAD-VLADIČIN HAN-BUJANOVAC-TRGOVIŠTE-PREŠEVO

U protekla 24 sata od posledica korona virusa u Zdravstvenom centru u Vranju preminule su tri osobe, saopštila je ova ustanova.

U dve kovid bolnice smešteno je 118 pacijenata koji imaju koronu i upalu pluća. Na kiseoničkoj potpori su 62 pacijenta. Na bolničko lečenje primljeno je 18 pacijenata, a otpušteno 12, od kojih je jedan transportovan za Kruševac.

Slobodnih bolesničkih postelja je 40.

Sa teritorije Pčinjskog okruga u toku učerašnjeg dana na korona virus  testirano je 447 osoba. Rezultati analiza su pokazali su 94 lica inficirana.

U Vranju je registrovano 59 pozitivnih, Surdulici 10, Bosilegradu osam, Vladičinom Hanu i Bujanovcu po sedm, Trgovištu dva i Preševu jedan nov slučaj infekcije, podaci su Gradskog štaba za vanredne situacije.

U Kovid ambulanti ATD u Vranju, u ponedeljak, je zbvog simptoma koji podsećaju na kovid-19, prvi put pregledano je 105 građana, od ukupno 262.

Dečja kovid ambulanta imala je 54 pregleda, prvih 43. Testirano je 38 dece, četiri su pozitivna, saopštio je Zdravstveni centar Vranje.

U ponedeljak su sa sve tri doze vakcine imunizovane 434 osobe. Najviše građana Srbije je došlo da primi treću dozu. Takvih je bilo 271.

Drugom dozom vakcinisana su i tri državljana Severne Makedonije.

Od početka imunizacije u Vranju je ukupno dato 106.080 doza svih vrsta vakcina.

Na vakcinalnom punktu koji je od 1. novembra u Galeriji Narodnog muzeja ujedno se daju i vakcine protiv sezonskog gripa. Do sada ih je primilo 1.410 lica. Juče se vakcinisala 41 osoba.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare