Korona ušla u Gerontološki centar, zaraženo 70  korisnika i  34 zaposlena

NIŠ

 Korona virusa nastavlja da se širi medju korisnicima i zaposlenima u Gerontološkom centru u Nišu i do sada je virus laboratorijski potvrdjen kod 70 korisnika i 34 zaposlenih u ovom Centru, kaže  direktor Klinike za infektivne bolesti UKC Niš dr Miodrag Vrbić.

„Dva korisnika Centra su izašla iz izolacije dok ih je četvori hospitalizovano u stacionaru UKC Niš.  Od zaposlenih niko nije hospitalizovan i svi se nalaze na kućnom lečenju. Šest zaposlenih je juče izašlo iz izolacije“, kaže Vrbić.

     Vrbić dodaje da je tistiranje i juče nastavljeno u Gerontološkom centru u Nišu, a testiraju se virus korone kako kor  isnici usluga tako i zaposleni.

   “Testiraju se i dalje i korisnici i zaposleni, a s obzirom da je  veliki broj zaposlenih bio inficiran  verovatno da će i medju preostalima biti još inficiranih”, rekao je Vrbić.

     Prema izveštaju Instituta za javno zdravlje u Nišu od pre pet dana u Gerontološkom centru u Nišu od početka epidemije zaključno sa testiranjem koje je obavljeno 3.februara bilo je inficirano korona virusom 12 korisnika i 14 zaposlenih. Korisnici su vakcinisani protiv Kovida 19 oboljenja.

   “Zdravstveno stanje korisnika i zaposlenih se intenzivno prati od strane osoblja Gerontološkog centra i redovno se obavljaju konsultacije sa infektolozima UKC Niš”, naveli su tada iz Instituta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare