Korisnici “Mare” u  Niškoj Banji

NIŠ-NIŠKA BANJA

Korisnici Centra „Mara“ za dnevni boravak dece i odraslih sa smetnjama u rezvoju bili su prvi put na organizovanom izletu u Niškoj Banji.

Domaćini su im bili  narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević i predsednik te opštine Dejan Jovanović.

Ovaj izlet je za  korisnike Centra “Mara” dragocen je se tako postiže bolja socijalizacija a korisnici “Mare”  stiču nova iskustva.

         “Za sve njih je ovo sasvim novo i drugačije iskustvo jer se sada sreću sa jednom sasvim novom sredinom”, kazao je direktor Centra “Mara” Miloš Ranđelović. “Njima su ovakvi izleti potrebni i dobro bi bilo da ih je što više.To rad sa našim korisnicima bogatijim, ali ne samo to, vreme provedeno na ovakav način je pravi rad sa njima”.

         Inicijator ove posete je narodna poslanica Jelena Žarić koja je kazala da je sa rukovodstvom “Mare”dogovorila i druge projekte i akcije koje bi podigle kvalitet rada sa korisnicima ove ustanove.

         “Uglavnom se radi o tome da se poveća broj usluga koje ova ustanova pruža osobama sa smetnjama u razvoju, i ja se nadam da ćemo uspeti u tome”, rekla  Jelena Žarić.

          Dejan Jovanović, predsednik gradske opštine Niška Banja je dodao da klima u ovoj banji može povoljno da utiče i na korisnike Centra “Mara”, a na ovaj način oni žele da podstaknu stručnu javnost da se više bavi ovim istraživanjima.

           “Spojom klime u Niškoj Banji i mineralne vode koja blagotvorno utiče na kardiovaskularne bolesti, smatramo da bi mogla blagotvorno da utiče i na osobe ometene u razvoju”,kaže Jovanović.

          Dogovoreno je i da uz pomoć resornih ministarstava ova ustanova dobije i stomatološku ordinaciju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare