Koridori Srbije o kosini u Grdeličkoj klisuri: Nije klizište već spiranje materijala

LESKOVAC

Vršilac dužnosti direktora Koridora Srbije Aleksandar Antić sa direktorom Sektora za upravljanje izgradnjom Aleksandrom Senićem, zamenikom šefa projekta Rastkom Krstićem i predstavnikom izvođača radova „Integral inženjering“, obišao je radove na trajnoj stabilizaciji kosina u Grdeličkoj klisuri, saopštili su danas Koridori Srbije.

Prilikom obilaska Kosine 2 konstatovano je da je, usled obilnih padavina i naglog topljenja snega, došlo do manjeg izlivanja vode i blata u dužini od 10- ak metara, na desnom profilu autoputa, koji je zatvoren za saobraćaj od oktobra 2020., zbog izvođenja radova na kosini, neposredno iznad trase autoputa.

Koridori Srbije vrše kontantan monitoring svih kosina u Grdeličkoj klisuri, na osnovu čega je ustanovljeno da ne postoje nikakva pomeranja na kosinama, niti je aktivirano klizište, već je reč samo o spiranju površinskog sloja materijala i otvaranja parapetnog zidnog platna u dužini od 6 m.

Ovom prilikom došlo je do manje materijalne štete, koja je procenjena na oko 100.000 RSD, koju će otkloniti Izvođač radova u okviru redovnog održavanja gradilišta, o svom trošku.

Radi bezbednosti odvijanja saobraćaja, a usled radova na trajnoj stabilizaciji kosina, u oktobru 2020. izvršena je izmena režima saobraćaja, tako što je zatvoren desni poluprofil autoputa.

Normalizacija režima saobraćaja će uslediti nakon završetka radova na kosinama, neposredno iznad trase auto-puta, a pre početka letnje sezone, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pertackibot
Pertackibot
3 godine pre

Ha hahahahhaha, vrhunski nas …ebavaju. Smejem se, a za plakanje je. Em pljačka veka, em nas … u mozak. Neverovatno!

teraj dalje
teraj dalje
3 godine pre

Kako ga lepo zabasuriste ,ocigledno svoj narod smatrate debilima pa sto hiljde kosta samo da ovaj izvodjac radova upali ujutro svoje kamione

Raca
Raca
3 godine pre
Odgovori  teraj dalje

Banda! Ali takvu vlast i zaslužujemo. Eno, pre neki dan, jedna baba reče da je vakcinu izmislio Aleksandar Vučić.